Voeding

Voedselverdeling

Het OCMW krijgt maandelijks voeding via het fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD).

Dit zijn etenswaren die een lange houdbaarheid hebben zoals pasta, rijst, confituur, vlees in blik, groenten in blik, koffie, ... .

Het aanbod is afhankelijk van de levering en varieert elke maand.

Voor wie

Of je hier recht op hebt, is afhankelijk van je gezinssamenstelling en inkomen:

Armoedegrenzen 2023.pdf116,5 Kb(pdf)

Liggen jouw maandelijkse inkomsten net boven deze grenzen, dan kan het OCMW kijken of ze jou maandelijks kunnen ondersteunen met brood of soep.

Dringende steun om eten te kopen

Je hebt je inkomen nog niet ontvangen maar hebt geen geld meer? Dan kan je via de maatschappelijk assistent van het OCMW een aanvraag dringend steun doen voor het kopen van eten.

De maatschappelijk assistent kan je ook helpen met een noodpakket (brood, soep of diepvriesmaaltijd) om te overbruggen tot de storting van je inkomen.

Sociale kruidenier

De sociale kruidenier is een winkel in Eeklo (Wijkcentrum De Kring) waar je na doorverwijzing van het OCMW goedkoper kan winkelen. Er is een basisaanbod aan voeding, drank en hygiƫneproducten te vinden. Je kan er ook een groeten- en fruitpakket bestellen. Voor ouders met jonge kinderen zijn er luiers te koop aan een goedkoper tarief.

Meebrengen

  • Je identiteitskaart;
  • Bankkaart;
  • Overzicht van je inkomsten;
  • Overzicht van je uitgaven.

Reglementen

Tijdens de raad voor maatschappelijk welzijn van 8 juni 2017 werd onderstaand reglement goedgekeurd en is in de  gemeente van kracht sinds 15 juni 2017:

Reglement voor voedselverdeling aan de meest behoeftigen.pdf267,4 Kb(pdf)