Wandelzoektocht vlas en z'n verleden

Vanaf 1 juni t.e.m. 15 oktober kan je genieten van een gratis aanbod aan uitgestippelde fiets- en wandelzoektochten in Sint-Laureins

De tochten zijn uitgewerkt rond het thema 'vlas' en nemen je mee in de mooie natuur van onze gemeente. De zoektochten zijn uitgewerkt voor jong en oud en zijn tegelijkertijd leerrijk en verrassend.

Fietszoektocht 'De teelt'

De eerste fietszoektocht loopt van 1 juni tot en met 15 juli onder de noemer 'De teelt' en is 30 km.

Fietszoektocht 'De oogst van het landschap'

De tweede fietszoektocht start op 15 juli tot en met 15 september en leert je meer over de oogst van het landschap en is 40 km.

Wandelzoektocht 'Vlas en zijn verleden'

Tijdens de derde zoektocht van 1 september tot en met 15 oktober, wandel je in het vlasdorp Bentille en ontdek je het rijke landbouw- en vlasverleden. De wandelzoektocht is ongeveer 10 km lang.

Deelname is enkel geldig na een bezoekje aan één van onze lokale gezellige horecazaken. Zij zijn zwaar getroffen door de huidige coronapandemie en verdienen een extra steuntje in de rug.

Maak kans op mooie prijzen!

Wij voorzien een prijzenpot van meer dan 2.500 euro in waardebonnen te spenderen bij de lokale toeristische ondernemers.

Op het einde van de rit(ten), na 15 oktober, wordt één winnaar uitgeloot waarvoor wij een verrassingsmoment op maat uitwerken ter waarde van 500 euro!

Wij verwachten je!

Zoektochtformulieren

De zoektochtformulieren zijn op verschillende plaatsen verkrijgbaar:

  • Je kan ze onderaan deze pagina downloaden.
  • Je kan ze verkrijgen bij de dienst Vrije Tijd tijdens de openingsuren.
  • Je kan ze verkrijgen bij de lokale horeca.

De zoektochten werden uitgewerkt door de Toeristische Raad en de Landelijke Gilde Bentille.

Gepubliceerd op woensdag 19 mei 2021 om 08:25