Vacatures bij onze partnerorganisaties

Comeet zoekt een stafmedewerker Cultureel Erfgoed

COMEET (Cultuurregio Meetjesland) is het expertisenetwerk en samenwerkingsplatform voor de cultuursector in negen gemeenten van het Meetjesland. COMEET telt vier grote lijnen waar we regelmatig buiten en tussen kleuren. COMEET is er voor bibliotheken (Regiobib Meetjesland), erfgoed (Erfgoedcel Meetjesland en IOED Meetjesland), (boven)lokaal cultuurbeleid en podia. Via ‘UiT in het Meetjesland’ zet COMEET in op regionale cultuur- en vrijetijdscommunicatie en sinds 2017 zijn we de regionale trekker voor de UiTPAS Meetjesland.

De erfgoedcel van COMEET ondersteunt en versterkt het erfgoednetwerk en iedereen die met cultureel erfgoed aan de slag wil en valoriseert zelfstandige initiatieven in de regio. We zijn bruggenbouwers tussen spelers in verschillende sectoren en tussen Vlaamse en lokale initiatieven.

Functieomschrijving

Als stafmedewerker erfgoed heb je een grote affiniteit voor cultureel en lokaal erfgoed en ken je de waarde van vrijwilligerswerk. Je zult veel samenwerken met lokale besturen en verenigingen, beleidsverantwoordelijken en collega’s uit andere erfgoedcellen. Naast het algemene erfgoedwerk voor de erfgoedcel heb je als stafmedewerker volgende taken:

  • Ondersteunen van vrijwilligers en verenigingen die zich inzetten voor historische archieven, in samenwerking met de intergemeentelijke archivaris.
  • Cultureel-erfgoedprojecten initiëren en begeleiden, in samenwerking met verschillende partners.
  • Lokale groepen begeleiden en coördineren bij de registratie en/of waardering van publieke religieuze erfgoedcollecties, voornamelijk in kerken. Advies geven rond behoud en beheer van roerend religieus erfgoed, aanspreekpunt zijn in de regio voor vragen rond roerend religieus erfgoed
  • Meeschrijven aan subsidiedossiers.
  • Ondersteunen van de coördinator bij opmaak en opvolging van actieplannen en jaarverslagen. Samen met je collega’s stel je een realistische planning op met oog voor prioriteiten en werkdruk. Je neemt actief deel aan de dagelijkse werking en/of projecten van de erfgoedcel en COMEET, afhankelijk van je competenties en ervaringen.
  • Je neemt deel aan verschillende overlegstructuren op Vlaams, regionaal en lokaal niveau.

Meer info

Via de website van Comeet.

Solliciteren

Solliciteren kan tot 20 oktober 2023, meer info via de website van Comeet. 

Plattelandscentrum Meetjesland zoekt een secretariaatsverantwoordelijke

Plattelandscentrum Meetjesland vzw is initiatiefnemer van innovatieve projecten gericht op de ontwikkeling van het platteland.Sinds 2010 beheert het Plattelandscentrum het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo. Dit authentieke toeristisch bezoekerscentrum heeft een cafetaria, leskeuken en verschillende educatieveen tentoonstellingsruimten. De werking wordt uitgebouwd rond de thema’s landbouw, platteland, erfgoed en smaak. Meer informatie op www.plattelandscentrum.be en www.huysmanhoeve.be

Wij zoeken voor een snelle start een voltijdse of deeltijdse (80%) secretariaatsverantwoordelijke.

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een administratieve duizendpoot, met verantwoordelijkheid en zin voor initiatief, die zelfstandig verschillende administratieve processen kan opzetten en als spilfiguur in onze organisatie de collega’s hierin kan mee nemen en ondersteunen. De directe samenwerking met de stafmedewerker is hierbij zeker een meerwaarde. Je staat onder andere in voor:

  • de algemene administratie;
  • de personeelsadministratie;
  • back-up op het vlak van boekhouding;
  • je hebt kennis van preventie en risicoanalyse.

Vacature secretariaatsverantwoordelijke.pdf245,1 Kb(pdf)

Solliciteren

Solliciteren kan tot zondag 8 oktober 2023. Bezorg je motiviatiebrief en cv aan annelies.supre@plattelandscentrum.be