Tuutjesboom

Elke ouder kent het wel: het troostende effect van een tuutje voor hun kleintjes. Maar wist je dat langdurig gebruik van een tuutje ook nadelen met zich mee kan brengen, zoals het beïnvloeden van tandgroei en spraakontwikkeling? Daarom is het belangrijk om op het juiste moment en met de juiste aanpak afscheid te nemen van het tuutje.

Gelukkig is er nu een zachtere manier om dit afscheid te maken: de Tuutjesboom van Sint-Laureins!

Voor wie?

Praktisch gezien is het heel simpel. Elk kind tot en met de leeftijd van 6 jaar, ingeschreven in het bevolkings- of vreemdelingenregister van de gemeente Sint-Laureins, kan zijn of haar tuutje in de Tuutjesboom hangen.

Locatie

Waar vind je deze boom van afscheid? Hij staat op het pleintje voor het woonzorgcentrum (Rommelsweg 12, Sint-Laureins), herkenbaar aan het embleem met opschrift 'Hier kunnen tuutjes de boom in'.

En het mooie is: je kunt het hele jaar door de tuutjes in de boom achterlaten.

Neem een foto en krijg een beloning

Hangt het tuutje eenmaal in de boom, vergeet dan niet een foto te nemen en deze eventueel te delen op sociale media met de hashtag #instasintlaureins (zorg dat je profiel openbaar staat) of door de gemeente te taggen met @gemeentesintlaureins.

Maar wacht, er is meer! Kinderen die hun tuutje in de boom hangen en dit delen op sociale media, verdienen een beloning voor hun moed en zelfopoffering. Dit helpt hen door de eerste tuutjesloze nachten heen. De beloning kan tijdens de openingsuren opgehaald worden in het Huis van de Vrije Tijd bij de Jeugddienst/Huis van het Kind en de bibliotheek in Sint-Laureins.

Bovendien komt jaarlijks Sinterklaas de tuutjes ophalen om mee te nemen naar Spanje. De geregistreerde kindjes ontvangen hiervoor tijdig ene uitnodiging. 

Gerelateerde items