Straatlamp defect

Procedure

Het melden van een defecte straatlamp kan via de website van Fluvius.

Geef het nummer door dat op de paal of steun vermeld staat. Ken je het nummer niet dan kan je het adres opgeven waar de defecte lamp staat of die locatie aanduiden op een kaartje.

Door alles correct in te vullen, kan de herstelling snel uitgevoerd worden.

Beschik je niet over internet dan kan je een defecte straatlamp ook melden via het gratis nummer 0800 6 35 35.

Niet alle lampen zijn gelijk

Fluvius staat in voor de lokale openbare verlichting. Het onderhoud van de verlichting langs gewestwegen gebeurt zowel door Fluvius als door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Op de lichtmast kan je zien wie de verlichting beheert:

  • Gele stickers voor Fluvius;
  • Cijfermarkeringen voor AWV.

Defecte lampen in beheer van AWV kan je melden via het meldpuntwegen of via het gratis nummer 1700 (elke werkdag van 9 uur tot 19 uur).

Wanneer worden defecte lampen hersteld?

Een defecte straatlamp, waarvan de gegevens op een correcte en volledige manier zijn doorgegeven, worden binnen de 14 dagen hersteld.

Het gaat hier dan enkel om een defect aan één lamp.

Wanneer de politie een defect meldt met een veiligheidsrisico, dan wordt de herstelling binnen de korst mogelijke tijd uitgevoerd, ook tijdens het weekend.

Bij defecten waar de verlichting van een volledige straat of meerdere straten uitvalt, ligt de oorzaak wellicht aan het elektrisch voedingsnet.

Technici komen binnen de 48 uur ter plaatse om het defect op te sporen en te herstellen.

Ook bij een aanrijding of beschadiging van een paal of armatuur van de openbare verlichting kan door de bestelling van nieuw materiaal de herstelling langer op zich laten wachten.