Steven Van Hyfte

Dyckbrood: van het veld naar de bakkerij

In de velden van boer Steven en boer Noël is er al jarenlange tarwe te vinden. Deze ervaren boeren kennen als geen ander de kneepjes van het vak voor het telen van hoogwaardige tarwe. Wanneer deze grondstof door de Debobbeleer-molens vakkundig wordt gemalen, wordt een meel van de hoogste kwaliteit verkregen.

De ambachtelijke bakkers van dit initiatief zetten de grondstof om in unieke ambachtelijke broden met en zonder lijnzaad.

De boeren hebben deelgenomen aan de ontwikkeling van dit product. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de naam 'Dyckbrut' door slechts één van hen is bedacht. Of, om Noël's woorden te gebruiken: "zonder meer een brood als een Dyck!"

Meer info op de website van Brood en Banket of via Facebook.

Contactgegevens

Moerstraat 28, 9982 Sint-Jan-in-Eremo
stevenvanhyfte27@gmail.com - 0479 25 76 70

Automaat op de hoeve met polderaardappelen, ajuin, appels en peren en vruchtensappen.
Samenwerking met aardappelboer over de grens in Sint-Kruis voor het aanbieden van kant-en-klare pakketten friet.