Sente 369: fietsen voor het goede doel!

Op zaterdag 22 juni slaan 3 'Sentse' wielerclubs de handen in elkaar en organiseren ze een uitdagend fietsevenement voor het goede doel. Door maximaal 369 km te fietsen willen de organisatoren geld inzamelen voor WZC Hof van Sente.

WTC De Leeglopers (Bentille), WTC De Lege Talloren/Les Assiettes (Sint-Laureins) en WTC De Karmelietbende (Sint-Laureins) zijn de initiatiefnemers. Ze dagen zichzelf uit om 369 kilometer te fietsen (wat geen van de leden ooit al deed). Na enige tijd rees het idee om dit te koppelen aan een goed doel én er tegelijk zoveel als mogelijk volk bij te betrekken. 'Sente 369' was geboren!

Goed doel

Ze kozen voor woonzorgcentrum Hof van Sente (het vroegere Sint-Jozef) als goed doel. 

Ze willen geld inzamelen om een rolstoelfiets aan te schaffen. Senioren die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, kunnen op deze manier samen met een begeleider opnieuw de baan op. Bovendien engageert het lokaal bestuur zich ook om deze fiets ter beschikking te stellen voor personen met een beperking, zowel voor eigen inwoners als eventuele toeristen.

Hoe kan je deelnemen?

Iedereen met een koersfiets of mountainbike kan op zaterdag 22 juni (de op één na langste dag van het jaar) deelnemen. Zowel ervaren als minder ervaren fietsers (mannen én vrouwen) komen aan bod. 

Iedereen kiest zelf of ze maximaal 5, 10 of 15 ronden fietsen. Iedere ronde is 24,6 km lang. Afhankelijk van het aantal ronden rijd je als deelnemer dus 123, 246 of maximaal 369 kilometer. De route loopt enkel op het grondgebied Sint-Laureins.

Bovendien is deelname behoorlijk laagdrempelig want er is een vaste snelheid (+/- 28 km/u) en iedereen rijdt samen in peleton. Om 6 uur wordt het startschot gegeven voor degene die zich wagen aan de 369 km, de laatste rond start om 20 uur. Na iedere ronde is er +/- 10 min. pauze.

Praktisch

  • Zaterdag 22 juni vanaf 6 uur 's morgens tot ...
  • Locatie: sport en spel 't Singelken

Er is randanimatie voor jong en oud, foodtrucks zorgen ervoor dat iedereen er een hele dag kan blijven want supporteren, dat doe je tot het eind!

Aansluitend zenden de organisatoren ook nog de EK-match België-Roemenië uit op groot scherm. Ook deze inkomsten gaan integraal naar het goede doel. 

Meer info en inschrijven

www.sente369.be

Gepubliceerd op dinsdag 9 apr 2024 om 15:41