Seniorengids

In juni 2024 hebben we de eerste editie van de seniorengids gelanceerd. We bieden samen met de lokale zorgverstrekkers een ruim aanbod aan zorg en ondersteuning aan maar deze informatie is vaak versnipperd. De seniorengids centraliseert de informatie zodanig dat je de weg vindt binnen het aanbod.

De gids bevat informatie voor 65-plussers op vlak van wonen, gezondheid en vrije tijd. Naast een overzicht van de belangrijke noodnummers bevat de gids ook de contactgegevens van de gemeentelijke diensten en de lokale zorgverleners (huisartsen, kiné, ...). Verder bevat de gids ook meer informatie over de woon- en zorginstellingen in de gemeente en de lokale hulp- en dienstverlening aan huis.

Sint-Laureins heeft een zeer actief en uitgebreid verenigingsleven met tal van verenigingen die activiteiten organiseren specifiek gericht op 65-plussers. De informatie van deze verenigingen vind je ook in de seniorengids.

Kortom, de gids bevat waardevolle informatie voor 65-plussers, hun familieleden en mantelzorgers.

De gids is een samenwerking tussen de seniorenraad en de Sociale dienst en wordt jaarlijks opnieuw uitgebracht. 

Het is natuurlijk niet gemakkelijk om alle informatie te bundelen in een kleine gids. Daarom wordt soms verwezen naar een website waar je bijvoorbeeld de jaarkalender van de organisatie terugvindt. Dit doen we ook omdat deze informatie in verloop van tijd kan veranderen.