Op kamp in Sint-Laureins

Met je groep verblijven op een bivakplek, dat houdt een aantal rechten en plichten in. Wanneer is kampvuur mogelijk? In welke bossen of op welke terrein kan je spelen? Wat doe je met afval? Hoe maak je afspraken rond afval? Welke regels gelden voor groepen?

Een antwoord op deze en vele andere vragen vind je alvast op de website opkamp.be.

In Sint-Laureins zijn bivakkers en jongerenorganisaties van harte welkom. Om jullie verblijf goed voor te bereiden geven we jullie hierbij enkele handige tips:

Kampvuur

Wil je een kampvuur organiseren? Vraag dit minstens 3 weken vooraf aan via het formulier op de gemeentelijke website.

Tips en tricks om het veilig te houden vind je op de website Opkamp.be.

Evenement organiseren

Organiseren jullie een evenement zoals bijvoorbeeld een nachtspel?  Hiervoor dien je eveneens een evenementenformulier in te vullen, minimum 4 weken vooraf of 6 weken vooraf tijdens de maanden juli en augustus.

Afvalbeheer

Afvalbeheer is van groot belang, zeker in een natuurlijke omgeving. Maak duidelijke afspraken met de eigenaar. Zij staan in nauw contact met de gemeentelijke diensten en geven jullie alvast bruikbare tips mee om zoveel als mogelijk te sorteren.

Neem je alvast de gemeentelijke folder rond afvalverwerking even door?  

Flyer afvalinzameling evenementen.pdf1,1 Mb(pdf)

Een overzicht wanneer welke afvalfractie wordt opgehaald, vind je in de ophaalkalender.

Tips en tricks rond afval vind je op de website Opkamp.be.

Zwemmen

Ook al is het aanlokkelijk om een frisse duik te nemen in de mooie waterplassen, onze kreken, toch willen we jullie vragen om dit niet te doen.

In Sint-Laureins geldt namelijk een zwemverbod in alle kreken en waterlopen.

We nodigen jullie wel uit naar de palingbelevingsplaats, gelegen aan de oevers van de Oostpolderkreek om er te spelen in het bos of te picknicken in de overdekte ruimte. Op de langgerekte steiger kan je genieten en verkoeling opzoeken maar … neem er zeker geen duik in het water. Het water is er namelijk erg ondiep, er zit een gevaarlijke onderstroom en mogelijks liggen er scherpe voorwerpen in het water.

Wil je toch gaan zwemmen op een veilige manier in de buurt? We verwijzen jullie hiervoor graag door naar:

Of doe een uitstapje naar de Zeeuwse kust:

Ook kajakken kan met groepen, meer info via  en vraag prijs voor jeugdgroepen aan

Nog meer tips voor groepen?

Provinciaal Centrum De Boerekreek biedt heel wat leuke en sportieve activiteiten aan voor jeugdgroepen. Neem snel een kijkje en reserveer tijdig via https://oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/de-boerekreek.html

Zin in een typisch Meetjeslands volksspel? Boek een middagje krulbollen bij de familie Baeke (Kruisken 2, 9988 Watevliet). Reserveren kan via 0476 92 70 12 of via alex.baeke@telenet.be. Tijdens de zomer is er ook een buitenbaan. Iedere vrijdagavond is de baan reeds bezet door de vaste krulbolders.

Op de gemeentelijke website vind je nog meer tips voor groepen.