Ontmoeting met Pier de Peurder

Tijdens de gevarieerde vertelling aan de oevers van de belevingsplek 'Paling in 't groen' aan de Oostpolderkreek maak je op een ludieke en leerrijke manier kennis met onze Meetjeslandse palingvangst en haar verleden.

Nog nooit gehoord van 'peuren', 'polszakken' en 'pandarmes'? Na je bezoekje keer je ongetwijfeld met en rijkere woordenschat en kennis huiswaarts. Je krijgt ook een uitgebreide uitleg over het leven van de paling, zijn biotoop en zijn tegenstander, de palingvisser. Maar het blijft niet bij uitleg alleen. Zo zien we met eigen ogen hoe de palingvangst in elkaar zit. Op de tonen van het Sentse palinglied sluiten we af. Kinderen kunnen het parcours volgen in het speelbos.

Breng zeker ook eens een bezoekje aan onze typische palinghuizen voor een heerlijk streekgerechtje met een passend drankje. 

Kostprijs en inschrijven

Dit bezoek duurt 1,5 uur en kost 4 euro per persoon. Inschrijven kan vanaf 15 personen of voor kleine groepen voor 60 euro.

Inschrijven kan via de dienst Toerisme.

Ontdek de lokale horeca en verstuur een gratis postkaart

Na een etentje in één van onze lokale horecazaken wordt je postkaart 'groeten uit Sint-Laureins' gratis naar familie of vrienden verzonden.