Mountainbikenetwerk

Volgende folders kan je bij de Sportdienst verkrijgen:

Mountainbikegids

De mountainbikegids grensoverschrijdend mountainbikenetwerk, routes in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Zeeuws-Vlaanderen en Vlaams-Brabant is gratis verkrijgbaar aan de balie van de dienst vrije tijd.

Netwerkkaarten Meetjesland

Het mountainbikenetwerk Meetjesland is een permanent bewegwijzerd mountainbiketraject van 376 km. Het netwerk loopt door een aantal mooie bossen, langs rustige landwegen, pittoreske plaatsen en langs de mooiste kreken en kanalen van Vlaanderen. Voor de recreatieve mountainbiker is dit netwerk met zeer zeldzame natuurelementen, een uniek uitzicht en een oase van rust, een echte aanrader. En in combinatie met de vele toeristische trekpleisters die het Meetjesland rijk is, is het netwerk ideaal voor een mountainbikeritje in familiekring of met een groep vrienden.

Het netwerk Meetjesland omvat de gemeenten Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Maldegem, Sint-Laureins, Waarschoot, Zelzate en Zomergem. Deze gemeenten behoren tot de Interlokale Vereniging Burensportdienst Meetjesland. Tevens werd er vanuit de Gentse Stadsrand een verbindingstraject van 16 km ontwikkeld dat start aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx en via de MTB-route van Lovendegem geïntegreerd werd in dit netwerk. Het netwerk heeft een totale lengte van maar liefst 376 km en loopt door het Meetjeslandse natuurschoon.

Het basisconcept van het netwerk bestaat uit de 6 permanente mountainbikeroutes van Evergem (26km), Knesselare (33km), Lovendegem (45km), Maldegem (71km), Sint-Laureins (36km) en Zomergem (38km) die met elkaar gelinkt werden door rechtstreekse verbindingen of connectieroutes. Dankzij nieuwe inrij- en verbindingsroutes vanuit de gemeenten Assenede, Eeklo, Gent, Kaprijke, Waarschoot en Zelzate, kan iedere mountainbiker voortaan vanuit zijn eigen woonplaats starten en naar eigen wens en mogelijkheden een eigen mountainbiketraject uitstippelen.

Waar verkrijgbaar?

De netwerkkaarten Meetjesland zitten in een mapje met 5 kaarten en kosten 15 euro. Deze zijn te verkrijgen bij de sportdienst.

Je kan de routes ook consulteren via www.vlaamsemountainbikeroutes.be.

Opgelet: voor de organisatie van een VTT-tocht is een regelgeving van toepassing, waarbij elke verantwoordelijke organisator minimaal een aanvraag met uitgetekend parcours op topografische kaart en een bewijs van verzekeringscontract moet indienen bij de provinciale sportdienst van Oost-Vlaanderen!

Meer info

www.vlaamsemountainbikeroutes.be