Mobiel Energiehuis

De gemeente organiseert samen met Energiehuis Veneco een project om duurzame renovatie van woningen aan te moedigen. Het project zal binnen een wijk met groot renovatiepotentieel zoveel mogelijk bewoners activeren en ontzorgen.

Een woning die onvoldoende is geïsoleerd, verliest veel warmte langs het dak, muren en/of ramen. Dit energieverlies kost veel geld.

Je woning isoleren, betekent investeren in de toekomst en besparen op je energiefactuur. Bovendien help je actief mee aan een beter klimaat.

In samenwerking met Energiehuis Veneco wordt een mobiel Energiehuis op pad gestuurd waarin bewoners van de Smissestraat, Beukenhof, Rommelsweg, Leemweg, Dorpsstraat terecht kunnen met hun vragen. 

De mobiel staat van midden tot eind mei 2022 op het Antonia Van Dammeplein opgesteld.

Van de geselecteerde woningen worden thermografische voorgevelscans gemaakt om eventuele warmteverliezen zichtbaar te maken. Deze scan is beschikbaar in het mobiel Energiehuis waar de bewoner, na afspraak, gratis en vrijblijvend advies ontvangt van de renovatiecoach. Dit kan gaan over concrete renovatiemaatregelen, renovatiepremies en -leningen, afgestemd op de wensen, noden en mogelijkheden van de bewoner.

Het gehele project wordt mogelijk gemaakt door de gemeente in samenwerking met Energiehuis Veneco, met de steun van het Vlaams Energie en Klimaatagentschap.

Gepubliceerd op dinsdag 26 apr 2022 om 14:52