Makerslab De Shack

We zijn een open platform waar iedereen welkom is om te leren en te doen wat hij of zij graag doet. Is dat dan koken, knutselen, breien, lassen, programmeren, hacken, robots bouwen,… Je kan het zo gek niet bedenken, of wij doen het!

Het Makerslab is aangesloten bij het STEM-Academie netwerk (STEM staat voor: Science, Technology, Engineering and Mathematics) alsook zijn wij een leuke CoderDojo afdeling. De CoderDojo organisatie heeft als doel jongeren tussen de 8 en 18 jaar wegwijs te maken in het programmeren. Neem hier een kijkje voor meer info over de Coderdojo’s.

Verder zetten wij ons ook in om samen met de lokale en minder lokale jeugdbewegingen, scholen en verenigingen activiteiten te organiseren, dit alles rond de maker-scene en techniek.

Vanuit onze visie geven we workshops in alle mogelijke “disciplines” van het maken en creëren, en willen we onze leden een plaats geven waar men met 3D printers, lasercutters, CNC machines en alle gereedschap aan de slag kunnen om hun dromen te komen realiseren.

Wij focussen ons op quasi alle leeftijden en doelgroepen. Er zullen specifieke workshops worden gegeven voor jongeren, jongvolwassenen, volwassenen, senioren. Alsook specifiek gericht op leerkrachten, monitoren en begeleiders. Ons doel is vooral workshops en activiteiten te organiseren voor het hele gezin! Maar bovenal: IEDEREEN is welkom in De Shack!

Contact

Leemweg 24 , 9980 Sint-Laureins
info@deshack.be