Educatieve kleurplaat

Verschillende horecazaken en logies in de gemeente werken bewust aan een klantvriendelijk onthaal en zetten specifiek ook in op gezinnen met kinderen. De lokale horeca wou iets voorzien voor de kinderen en sprak de dienst Toerisme aan. Zo groeide het idee om een papieren onderlegger aan te maken. Inhoudelijk werd een samenwerking met de jeugddienst en het Huis van het Kind opgezet.

De samenwerking tussen de gemeentelijke vrijetijdsdiensten resulteerde in een onderlegger met een kleurplaat met streekeigen elementen: de vos en de ganzen, kreken, knotwilgen, bruine kiekendief, salamander, libelle, enz. Daarnaast werd een spelletje opgenomen 'Vind de weg naar' om de sprekende namen van onze deelgemeenten te leren kennen en 'Vind de 10 verschillen' met een palingvisser met visnet.

De kleurplaat is verkrijgbaar in de lokale restaurants en logies. Verder is de kleurplaats ook verkrijgbaar bij alle gemeentelijke diensten met een loketfunctie (dienst Vrije Tijd, dienst Burgerzaken, de bib, dorpshuis, sociale dienst).

Naast de onderleggers werden er ook gepersonaliseerde doosjes met potloden voorzien.

Je kan de kleurplaat onderstaand ook downloaden en printen.

Gerelateerde items