Iedereen Warme William!

Warme William houdt momenteel, samen met zijn bank, halt aan het gemeentehuis. Jong en oud kunnen naast Warme William plaatsnemen en praten over leuke maar ook moeilijke onderwerpen. Vanaf september toert hij langs de scholen in de gemeente.

Wie is Warme William?

Warme William is een initiatief dat zich inzet voor mentale gezondheid en welzijn bij kinderen en jongeren tot 24 jaar. 1 Op de 2 jongeren heeft zich de afgelopen twee weken niet goed in zijn vel gevoeld. Voor velen van hen is het zeer moeilijk om te praten als je je eenzaam, angstig of verdrietig voelt. Daar wil Warme William iets aan doen want onderzoek toont aan dat praten helpt om je terug beter te voelen.

Een Warme William is iemand die écht naar je luistert: een vriend(in), een ouder, een leerkracht,... Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt. Want iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. En dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaarstaat. Een persoon die je kan vertrouwen. Iemand op wie je kan bouwen.

Neem plaats op zijn bankje

Momenteel leert Warme William de gemeente nog kennen en geniet hij van een vakantie op zijn bank aan het gemeentehuis. Ondertussen is iedereen welkom naast Warme William om met hem een praatje te slaan. De bank is ontworpen als ontmoetingsplaats, een plaats waar je je kwetsbaar kan en mag opstellen.

Warme William toert langs de lagere scholen

Vanaf september toert Warme William samen met zijn bank langs alle lagere scholen in de gemeente. Gedurende een periode van ongeveer 2 maanden staat zijn bank op de speelplaats voor hij verder gaat naar één van de andere lagere scholen. 

We willen zo aan alle leerlingen kenbaar maken dat het oké is om te praten met iemand als je je minder goed in je vel voelt. De scholen worden ook voorzien van lespakketten zodat alle leerlingen leren hoe ze zelf een Warme William kunnen zijn voor hun klasgenoten, vrienden en hun omgeving.

Gepubliceerd op vrijdag 28 jun 2024 om 11:14