Huifkartochten

Ontdek het Meetjeslandse krekengebied per huifkar

Of het nu voor een familiefeest, een verjaardag of gewoon gezellig onder vrienden is: een tocht met een huifkar door de Meetjeslandse polders is een zeer aangenaam en tegelijk origineel tijdverdrijf. Ideaal ook om te onthaasten.

Huifkartochten Mariman

Huifkartochten Mariman neemt je mee langs rustige wegen en weidse landschappen, dwars door het Meetjeslandse krekengebied.  Een tocht die jong en oud charmeert. De huifwagen wordt getrokken door Friese paarden en heeft een capaciteit van 30 personen.

De startplaats is meestal in Sint-Laureins en een tocht duurt gemiddeld 2 tot 4 uur. Langer is natuurlijk ook mogelijk. Onderweg kan er gestopt worden voor een aperitief, een picknick, een bezoek aan één van de dorpjes, … Aan jou de keuze!

Op momenten dat het regent of kouder is, voorzien we een tochten met een overdekte huifkar en een oldtimer tractor.

Meer info

Huifkartochten Deschepper

Huifkartochten in combinatie met wandelen en volksspelen, ideaal voor teambuilding activiteiten. De huifkar kan ook gehuurd worden voor evenementen zoals huwelijken.

Op een originele manier doorkruist u een gevarieerd landschap van kreken, dijken, polders en meersen. Vogels zijn nooit veraf in het weidse kreken- en polderlandschap. Ze vergezellen de bezoekers als het ware op hun tocht en krijsen soms een onverstaanbare taal. Kortom, het wonder der natuur, als nergens anders beleefbaar dan hier, in een der stilste gebieden van Oost-Vlaanderen, in het noordelijk deel van het Meetjesland, een rustpunt om eens op adem te komen.

Wij bieden formules op maat, van standaardritten tot specifieke groepsritten met consumptie op een boerderij of taverne.

Meer info

Albergo Cavalo

Koetsier Geert neemt je mee langs landelijke wegen, voorbij uitgestrekte velden en kreken. Waan je even 100 jaar terug in de tijd in gezelschap van onze Louise, het Ardens trekpaard en ontdek op wandeltempo de mooiste stukjes van ons krekengebied met ongekende vergezichten over de kerktorens van de idyllische dorpjes Sint Margriete, Sint-Jan-in-Eremo en Watervliet. Voorziene duurtijd 1,5 à 2 uur.

We bieden ook oldtimerritten aan, we beschikken over drie exclusieve wagens waarmee je tijdens een rondrit van ongeveer 2,5 uur de streek in stijl kan ontdekken.

Meer info

Ruiter- en menroutes

Het lokaal bestuur heeft samen met Sport Vlaanderen ruiter-en menroutes uitgewerkt. De ruiter kan zich uitleven op uit de verschillende routes. De routes zijn permanent bewegwijzerd, voldoende onverhard en in een gevarieerd landschap.De ruiters hebben de keuze uit 4 bewegwijzerde lussen van 15, 21, 32 en 34 km, die bestaan uit respectievelijk 59, 64, 62 en 74% onverharde paden. Je kan zelf naar hartenlust combinaties maken en zo het grensgebied en de polder- en krekengebied ontdekken. Tijdens je tocht maak je kennis met de prachtige natuurlandschappen in de 5 deelgemeenten. Meer dan honderd kilometer ruiterplezier ligt op jou te wachten.

Meer info en routes

www.sportvlaanderen.be