Geef bijen wat meer bijstand

Week van de bij

Vanaf 28 mei tot 4 juni 2023 is het de Week van de Bij.

Bijen zijn belangrijke bestuivers en zijn van groot belang voor onze voedselvoorziening. Maar bijen hebben het steeds moeilijker om te overleven omdat er te weinig bloemen zijn waar ze hun voedsel kunnen halen. We kunnen ze daarbij helpen door onze tuinen aan te planten met een groot assortiment aan bloemen, struiken en bomen. Zowel eenjarige kruiden, bloembollen als vaste bloeiende planten zijn van belang om bijen te helpen.

Je kan bijen ook helpen door hen een mestgelegenheid te geven. Je kan dit doen door een bijenhotel te plaatsen. Dit kan je ook zelf maken.

Kom op zaterdag 10 juni 2023 naar het recyclagepark tijdens de kringlooptuindagen van 9 uur tot 16 uur, waar vrijwilligers je op weg zetten om een insectenhotel te maken. 

Meer info over bijvriendelijke planten vind je op www.vlaanderen.be/week-van-de-bij

Maai mei niet

Maai je gazon geheel of deels niet in de maanden mei en juni. Op die manier kunnen de planten die in jouw gazon staan bloeien waardoor je het aanbod van stuifmeel en nectar vergroot voor bijen en andere insecten.

De gemeente zal hier en daar op het openbaar domein het gazon niet meer maaien en wil zo ook een stuk bijdragen tot meer natuur in de dorpskernen. 

Meer info op www.maaimeiniet.be 

Gepubliceerd op vrijdag 28 apr 2023 om 15:37