Fiets en Ontdek

Op Pinkstermaandag 6 juni vindt een speciale editie van Fiets en Ontdek plaats. Via een bewegwijzerde fietsroute worden alle 6 locaties van ‘Boer zoekt bank’ bezocht.

Hiermee zet de gemeente haar toeristische troeven in én wordt de rol en het belang van landbouw voor dit gebied in de kijker gezet.

Tijdens deze tocht maak je kennis met onze landbouwers, hun producten en hun werk. Gastvrijheid dragen zij hoog in het vaandel, het zijn toeristische ambassadeurs die fier zijn op hun vak. Zo kan je op de verschillende locaties terecht voor ofwel een streekeigen hapje, zelf klaargemaakt of bereid door collega’s, of een heerlijk lokaal drankje, een ijsje... Maak kennis met onze producten van eigen bodem!

Langsheen de route van ongeveer 45 km passeer je ook enkele horecazaken om even uit te blazen en te genieten. De fanfares van Watervliet en Bentille zorgen voor sfeer en gezelligheid.

Om het aantal deelnemers in te schatten en voldoende lekkers te kunnen voorzien, vragen we om op voorhand in te schrijven en een bedrag van 5 euro per persoon te storten. Op de vertrekplaats ontvang je de uitgestippelde route, een overzicht van de proevertjes met kostprijs én een jeton voor een gratis consumptie onderweg.

Praktisch:

  • Pinkstermaandag 6 juni 2022
  • Vertrek tussen 11 en 13 uur
  • Vertrekplaats: Huis van de Vrije Tijd (Leemweg 24)
  • Deelnameprijs: 5 euro
  • Steeds vooraf inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier:

Online inschrijven

Gepubliceerd op maandag 4 apr 2022 om 14:56