Ferm Sint-Laureins

Ferm afdeling Sint-Laureins - Ferm is er ook voor jou!

Onze afdeling is gesticht op 1 april 1921. E.H. Van Hecke was de eerste proost en stichter samen met enkele vrouwen uit het dorp: de Boerinnenbond te Sint-Laureins was geboren. Vermeldenswaard is ook dat in 1926 de eerste trein naar de Lourdesbedevaart te Lourdes-Lisieux vertrok. Voor 250 BEF (thans 6,20 euro): een reis van acht dagen alles inbegrepen. Ook uit Sint-Laureins waren er deelnemers.

In 1945, na de oorlog, begon de Boerinnenbond op een breder plan te werken. Er werd een jaarprogramma aangeboden. Zo werd een jubelviering gehouden op woensdag 14 juli 1948 en er was het zilveren jubelfeest in 1960. In die tijd van toen kwamen voor een gewone ledenvergadering ongeveer 200 vrouwen naar de boerinnenbondnamiddag. Op 18 juni 1961 werd 40 jaar Boerinnenbond gevierd met een dankmis, plechtig lof en een feestzitting. In 1971 werd de naam Boerinnenbond gewijzigd in K.V.L.V.. Op zondag 4 juli 1971 werd in de parochiezaal van Sint Laureins 50 jaar vruchtbare werking gevierd met een feestelijk samenzijn. Op 14 juni 1981 was er eigenlijk een dubbel feest: 70 jaar nationaal bestaan en 60 jaar plaatselijke K.V.L.V. Sint-Laureins.

EN... weer was er feest op zondag 2 juni 1996; toen vierden wij 75 jaar werking - KVLV Sint-Laureins.

In 2006 werd de naam K.V.L.V. (Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen) gewijzigd in ‘KVLV, Vrouwen met vaart’.

2011 : een dubbel feest : 100 jaar K.V.L.V. nationaal bestaan en 90 jaar plaatselijke K.V.L.V. Sint-Laureins.

Onze jaarkalender Ferm Sint-Laureins: voor elk wat wils zoals: ledenvergaderingen, crea, kooklessen, bewegen (fiets- en wandeltochten, yoga), samenkomsten 55+, activiteiten agra, nationale en regionale activiteiten…

Hoe word ik lid van Ferm Sint-Laureins

Wil jij deel uitmaken van onze bruisende vrouwenvereniging Ferm afdeling Sint-Laureins?

Samen met bijna 85.000 vrouwen in 860 lokale groepen kunnen we weer een heel jaar genieten van meer dan 54.000 boeiende belevenissen!

Een leuke activiteit in jouw buurt en op jouw maat vind je op : www.SamenFerm.be

Met een Ferm lidkaart heb jij altijd een voetje voor!

  • Je krijgt  10 x per jaar ons trendy magazine 'Ferm’ in je bus, boordevol boeiende lectuur en allerlei lezersvoordelen.
  • Meld je aan met je kaartnummer op www.SamenFerm.be en krijg regelmatig de Ferm nieuwsbrief in je mailbox met de laatste nieuwtjes en voordelen.
  • Onze boeken en uitgaven kan je  bestellen aan een sterk verminderde prijs.
  • Iedereen is welkom op onze workshops, cursussen en andere Ferm belevenissen. Voor jou is deelnemen voordeliger !
  • Kijk regelmatig op onze website www.SamenFerm.be of in ons magazine Ferm voor interessante voordelen, aangeboden door onze commerciële partners.
  • Ferm is 1 grote famiile, Ferm Vrouwennetwerk, vorming en ontspanning, Ferm Kinderopvang, Ferm Oppas, Ferm Huishoudhulp, Ferm Thuiszorg, ...
  • Vrouwen, actief in land- en tuinbouw, krijgen extra aandacht en vorming via de werking van Ferm voor Agravrouwen. Meer info vind je op www.SamenFerm.be/agravrouwen.

Verwen jezelf en haal er het maximum uit !

Tot binnenkort?

Sociale media