Dorp-Kern-Gezond

Hoe zou jij het pleintje achter de kerk in Sint-Margriete inrichten?

Met het project Dorp-Kern-Gezond willen we het pleintje achter de kerk van Sint-Margriete herinrichten.

Dorp-Kern-Gezond is een project van Logo Gezond+, Regionaal Landschap Meetjesland en BOS+. Met dit project zullen er in drie gemeenten in het Meetjesland mulitparken worden gebouwd die dienen als ontmoetingsplaats en rustpunt. Onderbenutte ruimtes worden zo omgetoverd tot veelzijdige inzetbare multiparken. Hierbij gaat er speciale aandacht naar het creƫren van een gezonde, groene buurt met aandacht voor lokale economie en ondernemers. We zijn de eerste gemeente die zijn Dorp-Kern-Gezond mee vorm mag geven.

Om dit project tot een succes te maken is een samenwerking met de inwoners, (jeugd)verenigingen, scholen, ondernemers, ... van groot belang. We kennen in onze gemeente een actief verenigingsleven. Deze verenigingen worden ook uitgenodigd om actief te participeren in het project.

Dorp-Kern-Gezond vertrekt vanuit een serre als eyecatcher. Voor de verdere invulling van het project en de activiteiten wordt er via een participatietraject beroep gedaan op de inwoners. Zij krijgen op die manier een stem in het plannen, uittekenen, activiteiten bedenken en de herinrichting van het pleintje.

Het project wordt stap voor stap uitgevoerd. Van elke genomen stap zal je hieronder een klein verslag vinden.