Coronamaatregelen in gemeentelijke gebouwen en tijdens evenementen

Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen, geven we nog een overzicht van de coronamaatregelen die in de gemeentelijke gebouwen van toepassing zijn.

Aanbevelingen Covid-maatregelen

Vanuit de gemeente wordt aanbevolen om volgende maatregelen toe te passen bij het huren van een gemeentelijke zaal en het organiseren van activiteiten:

 1. Het dragen van een mondmasker. Mondmaskerplicht geldt volgens de federale beslissingen.
 2. Respecteer zoveel mogelijk de sociale afstand van 1,5 meter.
 3. Ventileren en verlucht. Als er een ventilatiesysteem aanwezig is, zet het aan. Verder is het aangeraden om op regelmatige basis (om het uur) te verluchten door het de ramen en/of deuren te openen.
 4. Handhygiëne: de mogelijkheden tot handen wassen en desinfecteren is overal aanwezig.

Per gemeentelijke zaal werd de maximum capaciteit van het aantal personen berekend om de sociale afstand van 1,5 meter te garanderen. Het overzicht kan je hier terugvinden. De opstellingen van de verschillende zalen kan je bij de dienst Reserveringen opvragen.

Capaciteit gemeentelijke zalen.pdf675,9 Kb(pdf)

Gemeentelijke zaal huren en evenementen organiseren

Alle gemeentelijke zalen kunnen gehuurd worden. Er gelden geen beperkingen meer bij het organiseren van activiteiten voor maximum 200 personen binnen voor verenigingen of privéfeesten. Indien er op een activiteit meer dan 200 personen verwacht wordt, dient het Covid Safe Ticket of het Covid Risk Model toegepast te worden.

Het huren van een gemeentelijke zaal kan je online aanvragen via het digitaal loket van de website.

Opgelet: aanvragen dienen minstens 2 weken op voorhand ingediend te worden.

Wie een evenement organiseert, moet een meldingsformulier invullen. Dit kan online via het digitaal loket van de website. Het meldingsformulier wordt vervolgens voorgelegd op de evenementencel met vertegenwoordigers van het gemeentebestuur, brandweer en politie. Meer info over het aanvragen van een evenement vind je op onze website.

Opgelet: meldingsformulieren dienen tijdig aangevraagd te worden. Indien de termijn van aanvraag wordt overschreven, kan het evenement ambtshalve geweigerd worden.

60 dagen voor datum

 • Voor kleine en middelgrote evenementen op de openbare weg/openbaar terrein:
  • Schriftelijke toelating college van burgemeester en schepenen;
 • Voor kleine en middelgrote evenementen op privaat domein/in open lucht of tent:
  • Schriftelijke toelating college van burgemeester en schepenen.

90 dagen voor datum

 • Voor grote (tussen 500 en 2.000 personen) en hele grote (meer dan 2.000 personen) evenementen op de openbare weg/openbaar terrein:
  • Schriftelijke toelating college van burgemeester en schepenen;
 • Voor grote (tussen 500 en 2.000 personen) en hele grote (meer dan 2.000 personen) evenementen op privaat domein/in open lucht of tent:
  • Schriftelijke toelating college van burgemeester en schepenen;
 • Voor grote (tussen 500 en 2.000 personen) en hele grote (meer dan 2.000 personen) evenementen op privaat domein (niet in open lucht of in een tent) waarbij elektronisch versterkte muziek wordt gebruikt:
  • Schriftelijke kennisgeving aan het college van burgemeester en schepenen.

Dansen

Vanaf 1 oktober 2021 is het opnieuw toegelaten om te dansen.

Huwelijken in de raadzaal

Burgerlijke huwelijken in de raadzaal van het gemeentehuis kunnen plaatsvinden zonder een beperking van het aantal aanwezigen. Het dragen van een mondmasker tijdens de ceremonie is verplicht.

Volg steeds het gepaste sectorprotocol

Sporthal

Het protocol vind je terug op: https://www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/#sport

Jeugd

Het protocol vind je terug op: https://www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/#jeugd

Cultuur

Het protocol vind je terug op: https://www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/#cultuur

Evenementen

Het protocol vind je terug op: https://www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/#evenementen

Huur je een zaal voor een activiteit of evenement, dan ben je als organisator voor het invoeren en handhaven van de geldende coronamaatregelen uit de verschillende coronaprotocollen.

Ventilatie

Het ventileren van de ruimtes blijft belangrijk. Indien je volgens het sectorprotocol een CO2-meter nodig hebt, dan kan je dit aanduiden in het reservatieformulier. Je krijgt dan info mee over hoe je deze te gebruiken. De grenswaarden voor CO2 liggen momenteel op 900ppm en 1200ppm. Bij een waarde van 900ppm dient de organisator onmiddellijk actie te ondernemen door meer vensters of deuren te openen. Bij een waarde van 1200 ppm dient de organisator de activiteit onmiddellijk stop te zetten en er voor te zorgen dat de aanwezige deelnemers onmiddellijk de zaal verlaten

Gepubliceerd op maandag 20 sep 2021 om 13:34