Boer zoekt bank

Drie landbouwbedrijven (Hof Ter Kantijne, boerderij Van Hyfte en boerderij De Causmaecker) hebben voor hun erf een picknickbank van de gemeente geplaatst.

Ze engageren zich hiermee om de Meetjeslandse bezoeker, die hun erf passeert, aan te spreken en in te wijden in de magie van de regio, de smaak van de streekproducten en de dynamiek van hun eigen bedrijf.

Steven Van Hyfte

Moerstraat 28, 9982 Sint-Jan-in-Eremo
stevenvanhyfte27@gmail.com - 0479 25 76 70

Automaat op de hoeve met polderaardappelen, ajuin, appels en peren en vruchtensappen.
Samenwerking met aardappelboer over de grens in Sint-Kruis voor het aanbieden van kant-en-klare pakketten friet.

Dyckbrood: van het veld naar de bakkerij

In de velden van boer Steven en boer Noël is er al jarenlange tarwe te vinden. Deze ervaren boeren kennen als geen ander de kneepjes van het vak voor het telen van hoogwaardige tarwe. Wanneer deze grondstof door de Debobbeleer-molens vakkundig wordt gemalen, wordt een meel van de hoogste kwaliteit verkregen.

De ambachtelijke bakkers van dit initiatief zetten de grondstof om in unieke ambachtelijke broden met en zonder lijnzaad.

De boeren hebben deelgenomen aan de ontwikkeling van dit product. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de naam 'Dyckbrut' door slechts één van hen is bedacht. Of, om Noël's woorden te gebruiken: "zonder meer een brood als een Dyck!"

Meer info op de website van Brood en Banket of via Facebook.

Tim en Noël De Causmaecker

Rovershoek 4, 9988 Waterland-Oudeman
tim.decausmaecker@gmail.com
Facebook

Hoeve het Waterland is gespecialiseerd in het telen van producten van een hoogwaardige kwaliteit. Granen, dieren en aardappelen worden rechtstreeks verkocht aan de lokale molen, de slager, het restaurant. Zo wordt de brug geslagen met de consument.

Familie Willems

Kantijne 6, 9981 Sint-Margriete
annwillems06@gmail.com - 0492 64 91 20
Facebook

Het landbouwbedrijf van de familie Willems is gespecialiseerd in de teelt van grondwitloof, polderaardappelen en ajuin. Daarnaast kan je aan de automaat terecht voor heerlijke melk rechtstreeks van de boerderij. Je vindt er ook appels, peren, eieren, rechtstreeks van de producent.