Boer zoekt bank

Zes landbouwbedrijven hebben voor hun erf een picknickbank van de gemeente geplaatst.

Ze engageren zich hiermee om de Meetjeslandse bezoeker, die hun erf passeert, aan te spreken en in te wijden in de magie van de regio, de smaak van de streekproducten en de dynamiek van hun eigen bedrijf.

Steven Van Hyfte

Moerstraat 28, 9982 Sint-Jan-in-Eremo
stevenvanhyfte27@gmail.com - 0479 25 76 70

Automaat op de hoeve met polderaardappelen, ajuin, appels en peren en vruchtensappen.
Samenwerking met aardappelboer over de grens in Sint-Kruis voor het aanbieden van kant-en-klare pakketten friet.

Dyckbrood: van het veld naar de bakkerij

In de velden van boer Steven en boer Noël is er al jarenlange tarwe te vinden. Deze ervaren boeren kennen als geen ander de kneepjes van het vak voor het telen van hoogwaardige tarwe. Wanneer deze grondstof door de Debobbeleer-molens vakkundig wordt gemalen, wordt een meel van de hoogste kwaliteit verkregen.

De ambachtelijke bakkers van dit initiatief zetten de grondstof om in unieke ambachtelijke broden met en zonder lijnzaad.

De boeren hebben deelgenomen aan de ontwikkeling van dit product. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de naam 'Dyckbrut' door slechts één van hen is bedacht. Of, om Noël's woorden te gebruiken: "zonder meer een brood als een Dyck!"

Meer info op de website van Brood en Banket of via Facebook.

Tim en Noël De Causmaecker

Rovershoek 4, 9988 Waterland-Oudeman
tim.decausmaecker@gmail.com
Facebook

Hoeve het Waterland is gespecialiseerd in het telen van producten van een hoogwaardige kwaliteit. Granen, dieren en aardappelen worden rechtstreeks verkocht aan de lokale molen, de slager, het restaurant. Zo wordt de brug geslagen met de consument.

Familie Willems

Kantijne 6, 9981 Sint-Margriete
annwillems06@gmail.com - 0492 64 91 20
Facebook

Het landbouwbedrijf van de familie Willems is gespecialiseerd in de teelt van grondwitloof, polderaardappelen en ajuin. Daarnaast kan je aan de automaat terecht voor heerlijke melk rechtstreeks van de boerderij. Je vindt er ook appels, peren, eieren, rechtstreeks van de producent.

De Margriete

Hontseindestraat 129, 9981 Sint-Margriete
demargriete@telenet.be - 0479 51 89 04
www.demargriete.be
Facebook
Instagram

Sinds 2014 wonen Filip en Annemieke samen met hun 3 zonen Arne, Josse en Toon op hun boerderij in Sint-Margriete. Een heerlijk, rustige plek in de Meetjeslandse polder. Een droom die ze al lang koesterden, geiten en schapen melken, kaas maken, hun eigen producten verkopen, ... kreeg stilaan vorm en nu is het zover. De Margriete is een biologische schapen- en geitenboerderij waar ze hun melk tot ambachtelijke zuivelproducten verwerken en verkopen in hun hoevewinkeltje.

Molenkreekstraat

De jonge landbouwers van de vier actieve landbouwbedrijven langs de Molenkreekstraat willen iedereen laten meegenieten van het landschap waarin zij wonen en werken, waarin hun dieren en gewassen groene en bloeien. Het moderne melkveebedrijf van familie Van Leeuwe, de bioboerderij 't Livinushof van familie Noë en de akkerbouwbedrijven van de familie Baecke en de familie Herrebout, elk met hun specialisatie bouwen ze mee aan een duurzame toekomst, aan een aangenaam agrarisch landschap waar het fijn is om te vertoeven.

Melkveebedrijf - familie Van Leeuwe

Molenkreekstraat 3B, 9981 Sint-Margriete
0498 84 97 43

Bioboerderij 't Livinushof - familie Noë

Molenkreekstraat 3, 9981 Sint-Margriete
info@livinushof.be - 0477 69 19 02
https://livinushof.be/
Facebook
Instagram

Akkerbouwbedrijf - familie Herrebout

Molenkreekstraat 4, 9981 Sint-Margriete
0468 22 17 46

Akkerbouwbedrijf - familie Baecke

Molenkreekstraat 5, 9981 Sint-Margriete
+31 648 87 61 12

Remi Ryckaert

Blekkersdijk 31, 9988 Watervliet
remi_ryckaert@hotmail.com - 0474 23 89 16