Stap 6: de bekendmaking van de plannen van herinrichting voor het pleintje op 3 september 2022

Op zaterdag 3 september onthulden de inwoners van Sint-Margriete samen met het gemeentebestuur de nieuwe naam en de plannen voor de herinrichting van ‘het pleintje achter de kerk’. Tijdens het najaar van 2022 zal het ‘pleintje achter de kerk in Sint-Margriete’ heringericht worden. De inwoners van Sint-Margriete mochten zelf ideeën aanbrengen voor de herinrichting van het plein. Het plein zal met deze input omgetoverd worden tot een plein waar inwoners kunnen ontspannen, bewegen of gezellig met elkaar een babbeltje kunnen slaan.

Aan het definitieve plan voor herinrichting van het pleintje in Sint-Margriete ging een heel proces vooraf waar de ideeën van de inwoners afgetoetst werden met de mogelijkheden van de gemeente. Tijdens een digitale inspiratieavond gaven de inwoners aan dat ze op het pleintje aantrekkelijk groen en de mogelijkheid tot beleving misten. Tijdens verschillende bijeenkomsten met inwoners en de gemeente kreeg het plan steeds meer vorm tot zijn uiteindelijke resultaat. De effectieve uitwerking van het plan zal in het najaar van 2022 uitgevoerd worden door de inwoners in samenwerking met de gemeente Sint-Laureins.

Zo komt er een overkapping waar je even al zittend kan genieten, extra banken op het plein, een spel- en sportkoffer voor jong en oud. Maar ook een onverhard pad naar de school voor fietsers en automobilisten zodat zij zich veilig naar de school kunnen verplaatsen. Verder worden er voor de jongsten onder ons ook extra speelelementen geplaatst.