Be(leefbaar) Sint-Laureins

Sint-Laureins heeft vele troeven en manieren om te ontdekken. In het kader van het Leaderproject (Be)Leefbaar Sint-Laureins zijn 3 originele initiatieven ontwikkeld om 'anders dan anders' ons mooi dorp te leren kennen.

Neem eens een boot, wandel al luisterend door het dorp of ga zelf op zoek!

Kajak

Reserveer een kajak en ga te water aan Café De Roos. Peddel tot in Maldegem en keer nadien terug. Om onderweg te genieten van de stilte kan je vooraf een picknickpakket bestellen bij een van onze lokale ondernemers om mee te nemen op de kajak. Alles is uiteraard verpakt in een handige koeltas.

Een kajak reserveren kan via het nummer 0498 21 62 95 of via carlos.bonamie@telenet.be

Meer info over de picknickpakketten vind je op onze website.

Luisterroute

De dorpskern van Sint-Laureins onderging doorheen de jaren al heel wat gedaantewisselingen. Twaalf oude foto's, opgevist uit de diepe schuiven van 't Sents Archief en verspreid over een parcours van 3 kilometer, tonen ons hoe het er vroeger uitzag. 

Paul De Vendt van 't Sents Archief schreef de geschiedenis achter elke foto. Scan de QR-code op de foto's en inwoner Lieven Blondeel van 't Sents Amateur Theater leest je de verhalen voor.

Een leuke manier om al wandelend te luisteren naar het Sentse verleden. 

Meer info over het 't Sents Archief vind je op www.tsentsarchief.com.

De verhalen kan je online (her)beluisteren via https://joyceverdonck.podbean.com/

Luisterroute.pdf2,1 Mb(pdf)

Geocaching

Ooit al eens een geocache gedaan? Via dit systeem moet je zelf je weg vinden in Sint-Laureins. Je hebt enkel een smartphone nodig.

In samenwerking met makerslab De Shack zijn 6 geocaches gemaakt, iedere route leidt naar een bankje bij een lokale landbouwer. In de buurt staat iets unieks waarnaar jij als een echte padvinder op zoek moet gaan. 

Meer info over Boer zoekt Bank vind je op onze website.

Gepubliceerd op dinsdag 18 apr 2023 om 13:00