aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Straatlamp defect

straatlampenMELDEN VAN DEFECTE STRAATLAMPEN

we rekenen op uw medewerking!

Procedure

Het melden van een defecte straatlamp kan via de website www.fluvius.be. Geef het nummer door dat op de paal of steun vermeld staat. Ken je het nummer niet dan kun je het adres opgeven waar de defecte lamp staat of die locatie aanduiden op een kaartje. Door alles correct en volledig in te vullen, kan de herstelling snel uitgevoerd worden. Beschik je niet over internet dan kan je een defecte straatlamp ook melden via het gratis telefoonnummer 0800 6 35 35.

Ter info: Niet alle lampen zijn gelijk

Fluvius staat in voor de lokale openbare verlichting. Het onderhoud van de verlichting langs gewestwegen gebeurt zowel door Fluvius als door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Op de lichtmast kan je zien wie de verlichting beheert (gele stickers voor Fluvius en witte stickers of cijfermarkeringen voor AWV).

Defecten aan lampen onder beheer van Fluvius kan je melden via hogervermelde website of telefoonnummer. Defecte lampen onder beheer van AWV via www.meldpuntwegen.be of het gratis nummer 1700 van de Vlaamse overheid (elke werkdag vanaf 9 uur tot 19 uur).

Wanneer worden defecte straatlampen hersteld?

Een defecte straatlamp, waarvan de gegevens op een correcte en volledige manier zijn doorgegeven, worden binnen de 14 dagen hersteld. Het gaat hier enkel om een defect aan één lamp.

Wanneer de politie een defect meldt met een veiligheidsrisico, dan wordt de herstelling binnen de kortst mogelijke tijd uitgevoerd, ook tijdens het weekend.

Bij defecten waarbij de verlichting van een volledige straat of meerdere straten uitvalt, ligt de oorzaak wellicht aan het elektrisch voedingsnet. Technici komen binnen de 48 uur ter plaatse om het defect op te sporen en te herstellen, hoewel de herstelling van dergelijke defecten soms langere tijd kan duren.

Ook bij een aanrijding of beschadiging van een paal of armatuur van de openbare verlichting, kan door de bestelling van nieuw materiaal de herstelling langer op zich laten wachten.

Wij danken dan ook iedereen die snel melding maakt van defecten aan de openbare verlichting.

Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening

Dorpsstraat 91
9980 Sint-Laureins
T 09/218 76 54
F 09/379 07 77
stedenbouw@sint-laureins.be