aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Premies voor energiebesparende maatregelen

Via de zoekmodule van Energiesparen kan je eenvoudig zoeken naar alle premies voor energiebesparende maatregelen waarvan je kan genieten.

1.      Distributienetbeheerder Fluvius verleent premies voor energiebesparende maatregelen

Werken die in aanmerking komen gaan van de kleinere ingrepen als het plaatsen van een spaardouchekop of een thermostatische radiatorkraan, over grotere werken zoals het plaatsen van dak- en muurisolatie, een condensatieketel of superisolerende beglazing, tot grote investeringen als een warmtepomp of zonneboiler.

Een volledig overzicht van de premies, de voorwaarden waaraan u moet voldoen, alsook de aanvraagformulieren vindt u hier.

Aanvraagformulieren moeten samen met een factuur van de werken rechtstreeks aan Fluvius worden bezorgd.

  1. De federale overheid verleent een fiscaal voordeel bij energiebesparende maatregelen

De werken die in aanmerking komen voor belastingvermindering overlappen deels met de premies van Fluvius. Ze zijn ook cumuleerbaar. Het gaat onder andere over dakisolatie, hoogrendementsglas, een condensatieketel, zonneboiler, warmtepomp, fotovoltaïsche zonnepanelen, milieuvriendelijke voertuigen…

De uitgevoerde werken moeten bij de belastingaangifte worden vermeld. Meer info vind je hier.

  1. Het Vlaams Gewest ondersteunt de productie van groene stroom

Installeer je fotovoltaïsche zonnepanelen, dan ontvang je van het Vlaams Gewest per 1.000kWh elektriciteit een groenestroomcertificaat. Bij jouw netbeheerder ontvang je vervolgens voor elk certificaat jaarlijks en gedurende 20 jaar een bedrag dat afhankelijk is van het jaartal van ingebruikname van de installatie. Voor installaties die in gebruik genomen worden in 2010, ontvang je gedurende 20 jaar telkens 350 euro per groenestroomcertificaat. Voor installaties gekocht in 2011 vermindert dit bedrag naar 330 euro.

Meer info vind je hier.

Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening

Dorpsstraat 91
9980 Sint-Laureins
T 09/218 76 54
F 09/379 07 77
stedenbouw@sint-laureins.be