aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

FRGE-Energielening

Dankzij uw gemeente en Veneco2 kan u een goedkope FRGE-lening afsluiten voor energiebesparende investeringen. Het FRGE is een federaal fonds dat staat voor Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost. Deze leningen worden niet verstrekt via een klassieke bank maar via de lokale entiteit Veneco2 met wie wij als gemeente een overeenkomst sloten voor deze unieke vorm van dienstverlening.

Waarvoor kan men lenen?

Onder deze energiebesparende maatregelen vallen o.a.  

-          plaatsing van dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie (enkel renovatie);

-          plaatsing van hoogrendementsbeglazing (enkel renovatie);

-          vervanging van bestaande centrale verwarmingsketels (enkel renovatie);

-          plaatsing van thermostatische kranen op radiatoren of een kamerthermostaat met        tijdsinschakeling (enkel renovatie);

-          uitvoering van een energieaudit in de woning (enkel renovatie);

-          installatie van een zonneboiler (ook voor nieuwbouw);

-          plaatsing van een geothermische warmtepomp (ook voor nieuwbouw);

-          plaatsing driedubbele beglazing (ook voor nieuwbouw); 

-          andere mogelijkheden zijn terug te vinden op www.veneco.be

De werken moeten worden uitgevoerd door een geregistreerd aannemer. Om een lening aan te vragen moet u een offerte van de aannemer kunnen voorleggen. Voor de effectieve uitbetaling moeten er facturen beschikbaar zijn.

Hoeveel kan u lenen en wat kost het?

Bent u eigenaar/bewoner, eigenaar/verhuurder of huurder dan kan u een FRGE-lening aangaan die minimaal 1.250 euro bedraagt en maximaal 10.000 euro en moet deze op een termijn van 5 jaar zijn afbetaald. De intrest bedraagt 2% per jaar. De terugverdientijd is beperkt zodat u snel kan genieten van uw besparing op energievlak.

Voor personen die onder de doelgroep vallen is de lening vanaf april 2012 renteloos. Voor hen is ook bijkomende ondersteuning mogelijk. Veneco2 werkt namelijk nauw samen met de lokale OCMW's waarbij er door Veneco2 een begeleidingstraject wordt voorzien nl. Het bekijken welke investeringen het interessantst zijn, het zoeken van een aannemer, opvolgen van de werken, het betalen van de factuur en het aanvragen van de subsidies en premies waar u recht op hebt.

U hebt interesse? Contacteer Veneco2 vrijblijvend!

Veneco2

Port Arthurlaan 11

9000 Gent

tel: 09/218.99.12 – 09/251.22.22

contactpersoon Valerie Blomme op blomme@veneco.be

Voor een brochure kan u terecht op het gemeentehuis of bij het OCMW. U kan ze ook downloaden via de website van veneco .

Let op! Geld lenen kost ook geld. Jaarlijkse kosten percentage en debetrente bedragen 2%