aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

BE-Alert

Meteen verwittigd worden bij een noodsituatie in Sint-Laureins?

Registreer via www.be-alert.be, het automatisch alarmeringssysteem van de federale overheid.

Y18-2152-KANS_BeAlert_Fase 2_Webbanners_300x600_04 storm

Wil jij ook op de hoogte gebracht worden als er zich een incident (overstroming, stroomonderbreking, grote brand, ...) voordoet in jouw straat, buurt of stad?

Meld je dan op be-alert.be en geef je adres en mobiel nummer op.Je kan per mail, telefonisch of per sms gewaarschuwd worden bij een incident.

Er worden ook instructies meegegeven: bv. ramen en deuren sluiten bij een brand, ... . Zo weet je meteen wat te doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen.

Wat als ik niet thuis ben?

Je kan meerdere adressen opgeven. Het is zeker nuttig om zowel je woon- als werkadres te registeren. Op die manier word je ook ingelicht als je niet thuis bent.

Ik heb geen smartphone, wat moet ik doen?

Geen probleem! Via BE-Alert kan je een sms, e-mail of gesproken bericht op je vaste telefoonlijn ontvangen. De keuze is aan jou.De berichten en oproepen zijn gratis.

Ik heb geen mailadres, wat moet ik doen?

Geen probleem, wij schrijven jou in. Er liggen inschrijvingsformulieren in het gemeentehuis in Sint-Laureins. Je kan dit invullen en terugbezorgen aan een medewerker van de dienst Burgerzaken. Je krijgt dan een BE-Alert oproep via de vaste telefoon of sms.
Je kan het inschrijvingsformulier hier downloaden.

Wat met mijn gegevens?

Je gegevens worden enkel door BE-Alert gebruikt. Het is voor BE-Alert onmogelijk om je locatie te bepalen aan de hand van jouw gsm-locatie.

Wat moet ik doen als ik een bericht van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bv. gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten.Doe dit zo snel mogelijk.

Ben je ingeschreven op BE-Alert maar ontvang je geen mail?

Kijk zeker eens in je spamfolder of ongewenste mail.
Indien je daar ook geen mail terugvindt, gelieve ons jouw e-mailadres te bezorgen via contactformulier.

Opgelet: je krijgt pas een bevestigingsmail nadat je jouw account hebt aangemaakt.