aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Brandweer : hulpverleningszone Meetjesland

hulpverleningszone meetjesland

Sinds 1 januari 2015 zijn de brandweerdiensten van Aalter, Eeklo, Kaprijke, Knesselare, Maldegem, Nevele, Sint-Laureins, Waarschoot en Zomergem samengevoegd tot één hulpverleningszone Meetjesland. Hierdoor kan je nog sneller en beter rekenen op een uniforme dienstverlening. Ook de tarieven zijn voortaan voor alle negen gemeenten binnen HVZ Meetjesland hetzelfde.

De opdrachten van de brandweer zijn wettelijk vastgelegd. Deze dienstverlening is meestal gratis maar in sommige gevallen moet je de kosten van een interventie betalen.

Gratis dienstverlening

De dienstverlening van de brandweerdiensten is gratis bij:

  • brand
  • ontploffingen
  • het redden van mensen in nood (bv. redden van een drenkeling)
  • leegpompen van ruimtes bij algemene wateroverlast t.g.v. noodweer
  • brandpreventieadviezen en -verslagen voor erkende verenigingen en tijdelijke inrichtingen met minder dan 1.000 aanwezige

Betalende dienstverlening

Voor de inzet van brandweerpersoneel met materieel/middelen betaal je een vergoeding of een forfaitair bedrag, rekening houdend met binnen of buiten de diensturen:

De brandweer stelt bij interventies ook materialen ter beschikking die je afhankelijk van het product kan uitlenen of waarvoor je een vergoeding betaalt: steunvijzels, slangen, zandzakjes, balken, dekzeilen, platen, koorden en verbruikte (reinigings)producten.

Het volledige reglement met alle tarieven kan je downloaden op www.zonemeetjesland.be

INFO : Dringende interventie: tel. 100 of 112 en Maatschappelijke zetel : Molenstraat 160 C te 9900 Eeklo.