aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Verkeersveiligheid

De gemeente hecht veel belang aan de verkeersveiligheid, vooral voor de schoolgaande kinderen. Daarom werden de afgelopen jaren de volgende maatregelen genomen:

Fluo hesjes 

Jaarlijks bezorgt het gemeentebestuur fluo hesjes aan de schoolgaande kinderen. Hierdoor zijn de kinderen beter zichtbaar op straat. We merken dat de fluo hesjes regelmatig gedragen worden door de kinderen, niet alleen om van en naar school te gaan, maar ook op uitstapjes tijdens de schooluren.

Fluo rugzakhoezen

Met een grote boekentas op de rug, zien automobilisten de fluo hesjes bijna niet meer. Een fluo rugzakhoes maakt daarom een groot verschil! In 2011 kocht de Politiezone Meetjesland Centrum eenmalig fluo rugzakhoezen voor alle leerlingen van het lager onderwijs. Omdat deze hoezen de zichtbaarheid van kinderen enorm verbetert, verdeelt het gemeentebestuur sinds 2013 jaarlijks fluo rugzakhoezen onder de leerlingen van de lagere school.

Zone 30 schoolomgeving 

De gemeente voerde in alle schoolomgevingen een variabele zone 30 in. De snelheidsbeperking van 30 km/u geldt wanneer de verkeersborden oplichten, namelijk tijdens de start- en einduren van de school.

Schoolroutekaart 

In 2012 werd in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen, de Politiezone, de gemeenten Kaprijke en Sint-Laureins, de stad Eeklo, en de plaatselijke scholen, een schoolroutekaart opgesteld. De schoolroutekaart toont aan de schoolgaande kinderen de veiligste fietsroutes naar school. Een exemplaar van de schoolroutekaart werd uitgedeeld aan alle leerlingen van de lagere scholen in de 3 gemeenten en aan de leerlingen van de eerste graad van het middelbare onderwijs. Je kan de schoolroutekaart hier (pdf, 1.6 MB) raadplegen.