aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

European Disability Card

Wat is de European Disability Card (EDC)?

Heb je een erkende handicap? Dan kan je een aanvraag indienen voor een European Disability Card, kortweg de Europese handicapkaart.
Hiermee krijg je in een aantal Europese landen gunstige toegangstarieven bij culturele, vrijetijds- en sportieve activiteiten.

Waarvoor kan je de Europese kaart gebruiken?

De kaart is een bewijsstuk dat aantoont dat je in België erkend bent als persoon met een handicap. Zo kan je in de deelnemende landen heel eenvoudig en zonder drempel aantonen dat je een handicap hebt. En geniet je, op vertoon van je kaart, zonder discussies aan loketten van voordelige tarieven en gunstmaatregelen in o.a. musea, theaters, sportevenementen, pretparken, ... .
De organisatoren van cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten die de kaart accepteren, kiezen zelf welke voordelen ze toekennen.

In welke landen kan je de kaart gebruiken?

Voorlopig nemen 8 landen deel aan het Europees project:

  • Slovenië
  • Malta
  • Cyprus
  • Finland
  • Italië
  • Estland
  • Roemenië
  • België

Waar kan je de kaart aanvragen?

Je kan de kaart aanvragen bij de instelling die je handicap erkende:

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)
Je kan je aanvraag indienen via het digitale loket van VAPH. Daarvoor heb je je elektronische identiteitskaart, je pincode en een kaartlezer nodig.

De Federale Overheid Sociale Zekerheid
Met het onlineformulier op de website FOD Sociale Zekerheid.Door een brief te sturen naar FOD Sociale Zekerheid, Directie-Generaal Personen met een Handicap, Kruidtuinlaan 50 bus 150, 1000 Brussel.

Meer info op de website van het VFG of op www.eudisabilitycard.be

De Meet is toegankelijk voor mensen met een beperking

De Meet is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zij worden tijdens een voorstelling, indien nodig, met plezier door de medewerkers naar hun plaats begeleid. Ook mensen die minder goed horen of zien kunnen contact opnemen om een plaatsje te reserveren voldoende dicht bij het podium. Mensen met een beperking ontvangen ook korting, let daarop indien je jouw tickets reserveert. Ben je in het bezit van een European Disability Card? Neem deze dan zeker mee naar de voorstelling.

european_disability_card_0[1]
Klik om te vergroten