aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Padel in Sint-Laureins


Padelsport zit in de lift en ook de inwoners van Sint-Laureins zijn vragende partij voor een padelterrein.

Het gemeentebestuur heeft de ambitie om het jeugd- en sportterrein ’t Sentrum nog verder uit te bouwen. Het voorste braakliggend terrein (1253 m²) kan namelijk plaats bieden aan maximum vier padelterreinen.

Zo kan het aanbod van sportmogelijkheden in de gemeente vergroot worden en dit voor zowel jong als oud.

't Sentrum

In het jeugd- en sportterrein ’t Sentrum  vind je onder andere voetbalclub FC Goalgetters, dansschool Movimento, de speelpleinwerking, een Finse pist en een outdoor fitness.

Het gemeentebestuur heeft de intentie ’t Sentrum nog verder uit te bouwen tot een aantrekkelijk sportpark met een verscheidenheid aan mogelijkheden.

Het project 'Padel'

Voor de realisatie van het project “Padel” wil de gemeente graag beroep doen op de plaatselijke verenigingen.

Na een selectieprocedure zal de weerhouden vereniging voor het betreffende lot een erfpachtrecht van 20 jaar krijgen zonder dat de vereniging hiervoor een financiële vergoeding moet betalen.

Hier tegenover staat dat de vereniging dient in te staan voor de realisatie en exploitatie (uitbating en onderhoud) van het padelterrein.

Als kleine gemeente zijn de financiële mogelijkheden, de investeringsmogelijkheden en het potentieel aan personeel beperkt.

Bovendien worden de padelterreinen geïntegreerd in de bestaande sport- en ondersteunde infrastructuur zoals de douches, kleedkamers, kantine, … en deze worden momenteel beheerd door de plaatselijke sport- en jeugdverenigingen.

Geïnteresseerd?

Alle verenigingen worden via een brief hierover geïnformeerd. Verenigingen die geïnteresseerd zijn in de realisatie en exploitatie van de padelterreinen kunnen een voorstel van realisatie van het project ‘Padel’ onder gesloten omslag overmaken aan de gemeentelijke sportdienst (Leemweg 24) en dit vóór 20 april 2021.

Het dossier dient zeker volgende aspecten te bevatten :

  • Een financieel plan (financiële garanties, mogelijkheden voor uitbreiding, tijdsplanning uitvoering, verhuurprijzen, ….);

  • Een beschrijving van de installatie (aantal padelterreinen, technische specificaties, sanitaire accommodatie, verlichting, …);

  • Voorstel van exploitatie (manier van uitbaten, sportief beleid, reservatiesysteem en toegang, integratie in de bestaande sportaccommodatie van ‘t Sentrum, onderhoud en kuisen installatie,…).

Elke vereniging die een voorstel indient, zal uitgenodigd worden om zijn/haar project voor te stellen aan het college van burgemeester en schepenen.

Daarna zal de gemeente de erfpacht toekennen aan de vereniging met het beste dossier.

Meer info

Voor vragen en meer informatie kan je terecht bij de sportfunctionaris, Michael Dewilde (09 218 76 45 of dienstvrijetijd@sint-laureins.be).

Terug naar alle nieuws