aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Vogelbescherming Vlaanderen vzw zoekt vrijwilligers


Vogelbescherming Vlaanderen vzw overkoepelt negen Vlaamse Opvangcentra voor Vogels en Wilde Dieren (VOC’s) en twee werkzame Wildlife Taxi Teams (WTT’s).

Binnenkort zal een nieuw WTT van start gaan in de provincie West-Vlaanderen. Jaarlijks worden via het WTT 1000 oproepen afgehandeld waarmee minstens 500 wilde, noodlijdende dieren naar de opvangcentra worden overgebracht. Ondanks de moeilijke periode omwille van COVID-19 hebben de vrijwilligers van het Wildlife Taxi Team in 2020 allesbehalve stilgezeten. In totaal werden vorig jaar 2418 gewonde en verzwakte wilde dieren geholpen. De werking berust volledig op vrijwilligers die hun beste beentje voorzetten.

Wij organiseren daarom elk jaar info- en opleidingsmomenten om potentiële vrijwilligers aan te spreken en om hen een gepaste opleiding aan te bieden.

Heb jij een hart voor de natuur en wil je graag noodlijdende wilde dieren helpen? Dan is vrijwilliger worden bij het Wildlife Taxi Team misschien iets voor jou!

In maart voorzien wij twee info- en opleidingsmomenten voor de provincie Oost-Vlaanderen en de regio Zuidoost-Antwerpen samen, ter ondersteuning van respectievelijke het WTT Oost-Vlaanderen en het WTT Midden-Kempen.

Deze momenten zullen (noodgedwongen) online plaatsvinden op maandag 8 maart (19.45 uur) en zaterdag 13 maart (10.00 uur).

Het webinar omvat zowel een info- als een opleidingsonderdeel.

We zoeken zowel chauffeurs als telefonisten. Deze functies worden kort toegelicht.

We sluiten af met een praktijkopleiding voor de telefonisten zodat zij snel aan de slag kunnen.

Kandidaten kunnen zich inschrijven voor één van deze webinars door een e-mailtje te sturen naar afdelingenteam@vogelbescherming.be.

Kandidaten die op deze momenten in maart niet aanwezig kunnen zijn, kunnen zich heel het jaar door aanmelden via dit e-mailadres en zullen een individuele begeleiding krijgen.

Mensen die een wild dier in nood aantreffen en het zelf niet naar een VOC kunnen brengen, kunnen zeven dagen op zeven, tussen 9.00 en 21.00 uur, bellen naar het algemene noodnummer van het Wildlife Taxiteam: 03 331 97 00.

WTT-OVL-MK_WEBINAR

Terug naar alle nieuws