aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Controleer je isolatie met de thermocard


Controleer tijdens de wintermaanden zelf de isolatie van je huis met de thermocard van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen

Met de thermocard kan je op een eenvoudige manier ontdekken hoeveel warmte je via buitenmuren of ramen verliest en of isolatie nodig is.

Gebruik de kaart wanneer de buitentemperatuur rond het vriespunt ligt. Verwarm dan de kamer tot twintig graden en houdt de kaart ongeveer 6 seconden tegen de buitenmuur of het raam.

De kaart geeft weer of de isolatie goed is of er ruimte voor verbetering is of er (extra) isolatie nodig is.

Elke Oost-Vlaming kan een thermocard aanvragen door een mail te sturen naar dubo@oost-vlaanderen.be met jouw adres en dan sturen wij er een op.

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen geeft advies aan Oost-Vlamingen die hun verbouwingen op een duurzame manier willen aanpakken.

Dat betekent energieverbruik naar beneden halen en rekening houden met een leefbare woonomgeving, maar ook meer wooncomfort en een hogere vastgoedwaarde. Je kan een renovatieadviseur laten langskomen bij jou thuis voor advies op maat.

Wil je ook graag renovatieadvies aan huis?

Surf naar www.bouwwijs.be/renovatieadvies en vul digitaal jouw aanvraag in.

Een medewerker zal dan contact met je opnemen voor een afspraak. Momenteel bieden we tele-advies aan. Dit advies wordt via een videogesprek opgezet. Eens de coronamaatregelen het opnieuw toelaten, komt onze renovatieadvies op een veilige manier aan huis.

In Sint-Laureins is dit advies gratis dankzij het gemeentebestuur en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen.

Terug naar alle nieuws