aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Politiebesluit seizoensarbeid


Rekening houdend met de jaarlijks duizenden seizoensarbeiders die in Vlaanderen in de land- en tuinbouw tewerkgesteld worden en de plotse instroom van seizoensarbeiders uit landen die FOD Buitenlandse Zaken aanduidt als code rood of oranje wegens Covid-19, heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen een politiebesluit uitgevaardigd voor Oost-Vlaanderen.

Het politiebesluit is onmiddellijk uitvoerbaar en treedt vanaf de dag van de bekendmaking, 11 oktober, in werking en dit tot en met 30 november 2020.

  • Werknemers uit het buitenland afkomstig uit een regio dat in het reisadvies van FOD Buitenlandse Zaken als oranje of rood aangeduid wordt, moeten bij aankomst in quarantaine gaan en zich laten testen op Covid-19 en dit ten vroegste vanaf de 5de dag van quarantaine.
  • De werkgever nemen bij aanvang en op regelmatige basis de temperatuur van hun seizoensarbeiders. Bij een verhoogde temperatuur moet onmiddellijk een arts geraadpleegd worden.
  • De seizoensarbeiders worden tewerkgesteld in dezelfde vaste groepen van maximaal 10 personen.
  • Als werkgever stel je geen seizoensarbeiders te werk die in verplicht thuisisolatie of in quarantaine zitten en dit voor de verplichte duurtijd of wanneer de seizoensarbeiders symptomen vertonen van een luchtwegeninfectie, koorts of hoest.

Politiebesluit seizoensarbeiders (pdf, 406.2 kB)

Terug naar alle nieuws