aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Een dorpspunt in Waterland-Oudeman?


De gemeente Sint-Laureins onderzoekt samen met het Regionetwerk Gent of een dorpspunt in Waterland-Oudeman nodig en wenselijk is.

Wat is een dorpspunt?

Een dorpspunt is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar allerlei producten en diensten worden aangeboden. Dit kan gaan van brood, verse groenten tot het afhalen van pakjes en het laten herstellen van fietsen. Er kunnen ook allerlei sociale activiteiten plaatsvinden.

Waarom dit onderzoek?

Op heden is het aanbod aan diensten en voorzieningen in Waterland-Oudeman schaars en heel wat ontmoetingsplaatsen zijn er verdwenen. Daarom onderzoeken we of een dorpspunt nodig en wenselijk is, en welke invulling het kan krijgen. In februari ontving ieder gezin van Waterland-Oudeman hieromtrent een enquête.

Resultaten en participatiesessies

De resultaten van deze enquête zijn intussen verwerkt. De inwoners van Waterland-Oudeman reageerden massaal en het idee van een dorpspunt wordt enthousiast onthaald. Om de resultaten bekend te maken, besloten de gemeente Sint-Laureins en Regionetwerk Gent in mei een terugkoppelingssessie te organiseren. Omwille van Corona kon die echter niet plaatsvinden. Ondertussen is een nieuwe datum geprikt en werd ook beslist om een tweede sessie te organiseren. Op die manier willen we nog beter achterhalen welke faciliteiten een mogelijk dorpspunt in Waterland-Oudeman moet herbergen en hoe zo’n punt kan functioneren.

Sessie 1

donderdag 10 september 2020

19u – 21.30u

Kom te weten hoe de inwoners van Waterland-Oudeman hebben gereageerd op de enquête. Vervolgens wegen we af en denken we na welke faciliteiten een dorpspunt in Waterland-Oudeman moet herbergen. Op het einde van de avond maken we bekend wie de winnaars zijn van de 10 Sente(n)bonnen ter waarde van telkens 25 EUR.

Sessie 2

dinsdag 15 september 2020

19u – 21.30u

We geven vorm aan de faciliteiten (wat, hoe, wanneer) en denken na over het functioneren van een dorpspunt in Waterland-Oudeman.

Beide sessies vinden plaats in de Parochiezaal – Kerkstraat in Waterland-Oudeman. Alle inwoners zijn welkom! Een hapje en een drankje worden voorzien. Uiteraard worden ook de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot Corona in acht genomen.

Registreer je hier als je wil inschrijven voor een sessie of op de hoogte wil gehouden worden van de resultaten en het verdere verloop.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit initiatief, neem contact op met Carlo Spillebeen (carlo.spillebeen@oost-vlaanderen.be | 09/267 86 45).

Dit onderzoek kadert binnen het project ‘Versterkt Streekbeleid’ en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse Overheid.

Terug naar alle nieuws