Activiteiten en evenementen in Sint-Laureins


Het gemeentebestuur volgt de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad.

Activiteiten (sport, cultuur, toerisme, jeugd en in de privé sfeer) worden toegelaten voor zo ver die zijn toegelaten door de Nationale Veiligheidsraad en/of de toepasselijke wetgeving.

De activiteiten moeten volledig conform de op dat ogenblik geldende wettelijke regels en voorschriften van de Nationale Veiligheidsraad georganiseerd worden.

De gemeente kan steeds toegelaten evenementen verbieden indien deze activiteit op dat ogenblik niet meer is  toegelaten door de Nationale Veiligheidsraad of wetgeving.

De organisatoren zijn verantwoordelijk voor het naleven van de  voorschriften én deze te laten respecteren door de deelnemers tijdens het evenement.

De organisatoren zijn verplicht om aan te tonen hoe zij de voorschriften zullen naleven.

Activiteiten waarbij de voorschriften niet worden nageleefd, kunnen door de  gemeente verboden of stilgelegd worden.

Protocollen

Om de activiteiten veilig op te starten en te kunnen laten verlopen, heeft de Nationale Veiligheidsraad regels (protocollen) opgesteld voor de horeca, winkels, werk, sport, cultuur, jeugd, onderwijs en kinderopvang, toerisme en religie.

Op de site www.info-coronavirus.be vind je alle protocollen terug.

Gemeentelijke zalen

't Sentrum, multifunctionele zaal Sint-Margriete, voetbalkantine Watervliet en 't Kan-10tje kunnen gebruikt worden door de respectievelijke hoofdgebruikers.
In volgende gemeentelijke zalen kunnen er terug vergaderingen plaatsvinden, maar enkel in de opstelling en met de maximum toegelaten aantallen:

Terug naar alle nieuws