aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Wees spaarzaam met water!


Wees spaarzaam met water!

Door de droge zomer vorig jaar en het droge voorjaar dit jaar is het belangrijk dat iedereen spaarzaam omgaat met water! De grondwaterpeilen zijn drastisch aan het dalen.

 Bedenk elke keer dat je water gebruikt dat water een schaars en zeer kostbaar goed is. Denk goed na elke keer dat je water gebruikt over de manier hoe je water kunt sparen!

Enkele tips:

· Besproei jouw gazon niet! Je gazon herstelt zich na een droge periode zelfs sneller dan gedacht.

· Vul geen zwembaden!

· Begiet bloemen en planten op de minst warme ogenblikken van de dag, zoals ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat.

· Spoel groenten en fruit in een waskom en gebruik het spoelwater om de bloempotten te begieten.

· Leg een mulchlaag met houtsnippers tussen jouw bloemenborders. Deze laag snippers remt de invloed van wind en zon op de bodem zodat deze minder snel uitdroogt.

· Als je de tuin begiet, gebruik zoveel mogelijk regenwater. Behalve een ondergrondse regenciterne, kan je ook één of meerdere regentonnen in de tuin plaatsen, bijvoorbeeld vlak bij de moestuin. Overweeg om groter regenwaterputten te installeren voor de komende jaren!

· Begiet nieuwe aanplant van struiken of bomen slechts één keer per week een kwartier. Dit is effectiever dan dagelijks 5 minuten te begieten. De planten zullen dan dieper wortelen en minder gevoelig zijn voor de droogte.

· Herstel lekkende kranen onmiddellijk!

· Neem een korte douche i.p.v. een bad. Eén minuut korter douchen levert al een besparing op van 12 liter!

· Laat de kraan niet lopen bij het tandenpoetsen.

Meer waterbesparende tips voor huis en tuin vind je op www.dewatergroep.be/nl-be/drinkwater/weetjes-en-tips/water-besparen en op www.vmm.be/waterloket/minder-verbruiken-en-betalen.

Terug naar alle nieuws