aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

De Grootste Buurtbistro


Als gemeente Sint-Laureins doen we mee met de Grootste Buurtbistro op zaterdag 23 mei.

De Belgische horeca-sector is hard getroffen door Covid-19. Restaurants en cafés blijven gesloten en bij vele uitbaters staat het water aan de lippen.
Daarom besloten DinnerGift en Giveaday.be de handen in elkaar te slaan. Het resultaat van de samenwerking: de organisatie van de Grootste Buurtbistro ooit - www.degrootstebuurtbistro.be.

De Grootste Buurtbistro wil de deelnemende horecazaken in de spotlight zetten en tegelijk een groot moment van gezelligheid creëren.Haal op zaterdag 23 mei een maaltijd af bij de onze lokale horeca en schuif samen met buren, vriendengroepen en familie virtueel aan tafel.

Hoe kan je meedoen?

Deelnemen is eenvoudig, zowel voor horecazaken die op 23 mei takeout of leveringen doen als voor mensen die samen willen eten.

Voor de restaurants

  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Zaak toevoegen”
  • Voeg de gegevens van je zaak toe, een enthousiaste beschrijving en een linkje naar je bestelformulier
  •  Maak je klaar voor de Grootste Buurtbistro van zaterdag 23/5!

Voor wie mee eet

  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Take-out bestellen
  • Kies wat je tijdens je buurtfeest op tafel wil zetten: Ontbijt, Lunch, Brunch, Zoetigheid, Apero of Diner. Bekijk de zaken in je buurt die take-out of delivery aanbieden.
  • Kies je favoriete zaak uit de lijst en klik door naar hun bestelwebsite
  • Doe een bestelling voor zaterdag 23/5
  • Haal je maaltijden en/of drank af op 23/5 en verbindt bv. via Google Meet met je vrienden, buren of familie. Geniet samen van de kunstwerken klaargemaakt door je favoriete zaak!
  • Blijf op de hoogte via https://www.facebook.com/events/2989304781145504/.

Van ontbijt tot avondmaal, van een drankvoorraad van het lokale café tot het dessert van de bakker. Iedereen inschrijven! Zo zal er vanaf 18 mei een grote mediacampagne opgestart worden en roepen we onze inwoners op om op zaterdag 23 mei een groot moment van gezelligheid te creëren.

We dagen iedereen uit om minstens 100.000 maaltijden en drank via takeaway of levering te bestellen bij lokale Vlaamse horeca.
Het doel is om doorheen heel de gemeente gezellige straatfeesten op afstand te creëren en de horeca een steuntje in de rug te geven.

Terug naar alle nieuws