aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Noodopvang tijdens de paasvakantie


Naar aanleiding van de genomen federale en gemeentelijke maatregelen om het coronavirus in te dijken, zijn alle (sport)kampen en speelpleinwerking tijdens de paasvakantie geannuleerd.

Wanneer?

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met de scholen tijdens de paasvakantie een noodopvang.

Van maandag 6 april tot en met vrijdag 17 april, telkens op weekdagen (uitgezonderd maandag 13 april, Paasmaandag) van 7 uur tot 18 uur.

Kostprijs

De noodopvang kost 3 euro per halve dag per kind of 6 euro voor een volledige dag per kind.

Je hoeft niet ter plaatse te betalen, de betaling gebeurt via een overschrijving achteraf.

Voor wie?

Voor kinderen van 2,5 tot en met 14 jaar.

De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen nu te laten opvangen door ouderen of kwetsbare doelgroepen. We vragen je dan ook indien je zelf geen opvang kan voorzien, om in uw omgeving na te gaan indien er vrienden, familie, buren, … beschikbaar zijn om uw kind(eren) op te vangen. Bij grote aantallen aanwezige kinderen in de opvang, zal het gemeentebestuur genoodzaakt zijn om voorrangsmaatregelen toe te passen.

Kinderen die tot nu samen opgevangen werden, moeten dat ook blijven en niet gemengd worden met andere kinderen. De kinderen worden bij voorkeur opgevangen dor mensen met wie ze recent al in contact geweest zijn.

Bij het organiseren van de opvang, houden we ook rekening met hygiëne, afstand, ventilatie, … .

Waar?

De noodopvang zal plaats vinden in de gebruikelijke school van het kind in Sint-Laureins.

Inschrijven

Alle scholen in Sint-Laureins gaan alle ouders contacteren en informeren via hun gebruikelijke kanalen over de noodopvang en bevragen wie noodopvang nodig heeft. Inschrijven voor de noodopvang kan dan ook via de scholen.

Terug naar alle nieuws