aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Afval ophaling


De ophaling van alle afvalfracties huis-aan-huis gaat in deze moeilijke periode gewoon door.

Toch willen we opmerken dat als gevolg van zieke chauffeurs of medewerkers de ophaalrondes hier en daar kunnen verstoord zijn.

Dit wil zeggen dat sommige straten soms in een andere volgorde dan normaal worden bediend omdat er andere chauffeurs worden ingeschakeld. Ook zien we dat er meer glas wordt aangeboden. Door een tekort aan personeel is het onmogelijk om extra ophalingen van glas te organiseren.

Daarom willen we alle inwoners oproepen om het volgende te doen:

  • Plaats alle afvalfracties zeker de avond vóór de ophaaldag vanaf 18.00 uur buiten. In onze gemeente betekent dit dat het afval best op zondagavond wordt buitengezet en beter niet op maandagochtend.
  • Haal de zakken of kartonnen dozen die niet zijn opgehaald op de dag van de ophaling terug binnen en biedt deze bij de volgende ophaling terug aan.  Gelieve in dit geval dus niet te telefoneren naar de gemeente of IVM want de ophaalwagen zal in deze uitzonderlijke periode niet terugkomen.
  • Plaats geen afval naast de glascontainers of de textielcontainers! Als u ziet dat een container vol zit, gelieve het glas of het textiel terug mee te nemen of te deponeren in een andere container die nog niet vol is.

Bedankt voor jullie medewerking en begrip!

Plastic handschoenen horen niet thuis in de PMD-zak!

Plastic handschoenen horen thuis in de restafvalzak en niet in de blauwe PMD-zak.
In de sorteercentra wordt vastgesteld dat er recent veel plastic handschoenen in de PMD-zakken worden meegegeven.Dit was nooit toegelaten en al helemaal niet tijdens de huidige corona-crisis.

Plastic handschoenen horen dus thuis in de restafvalzak.

Terug naar alle nieuws