aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Een dorpspunt in Waterland-Oudeman?


De gemeente Sint-Laureins onderzoekt samen met het Regionetwerk Gent of een dorpspunt in Waterland-Oudeman nodig en wenselijk is.

Een dorpspunt is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar allerlei producten en diensten worden aangeboden. Dit kan gaan van brood, verse groenten tot het afhalen van pakjes en het laten herstellen van fietsen. Er kunnen ook allerlei sociale activiteiten plaatsvinden.

Op heden is het aanbod aan diensten en voorzieningen in Waterland-Oudeman schaars en heel wat ontmoetingsplaatsen zijn er verdwenen. Daarom horen we graag of een dorpspunt nodig en wenselijk is, en welke invulling het kan krijgen. Om die reden ontving iedere inwoner van Waterland-Oudeman in februari een enquête.

De resultaten zijn intussen binnen en verwerkt. Er werd massaal gereageerd. Wij hopen jullie dan ook binnenkort de resultaten bekend te maken. De sessie die hiervoor aanvankelijk gepland stond op 7 mei wordt geschrapt omwille van Corona. We willen namelijk dat iedereen op een veilige manier kan deelnemen. Van zodra de omstandigheden het toelaten, prikken we een nieuwe datum en communiceren we die naar jullie.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de resultaten van het dorpspunt? Schrijf je hier in.

Heb je vragen over dit initiatief?

Neem contact op met Carlo Spillebeen (carlo.spillebeen@oost-vlaanderen.be | 09/267 86 45).

Dit onderzoek kadert binnen het project ‘Versterkt Streekbeleid’ en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse Overheid.

2 logo balk dorpspunt Waterland-Oudeman
Klik om te vergroten

Terug naar alle nieuws