aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Inschrijvingen sociale huurwoningen Vlasbloem gestart


De inschrijvingen voor sociale woningen in de Vlasbloem in Sint-Jan-in-Eremo zijn gestart


De bouw van de sociale woningen langs de Bisdomstraat in Bentille zijn gestart. De Sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard zal er 14 huurwoningen bouwen, zustermaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk 4 koopwoningen.
De werken zijn in oktober gestart en het einde van de bouw is voorzien in het voorjaar van 2020.

Nieuwe verkaveling

De nieuwe verkaveling ligt langs de Bisdomstraat in Bentille, net buiten de dorpskern. De verkaveling kreeg de naam ‘Vlasbloem’, verwijzend naar de vroegere vlasteelt in Bentille.

Er komen in totaal zo’n 50 woningen in de verkaveling. Een deel van de loten is in handen van de gemeente, een ander deel is van bouwonderneming Huysman. De 14 huurwoningen van Volkshaard en de 4 koopwoningen van Kleine Landeigendom Het Volk zijn een ontwerp van ARKS-architecten uit Aalter.

Koop - en huurwoningen

De koopwoningen zijn halfopen bebouwing met drie slaapkamers, garage en tuin. De huurwoningen zijn een combinatie van halfopen en gesloten bebouwing, eveneens met drie slaapkamers. Ze hebben een garage of carport, een tuin en een tuinberging.

Inschrijven

De inschrijvingen voor het huren van één van de 14 woningen van de Volkshaard zijn gestart. Het zijn woningen met 3 slaapkamers, om je kandidaat te stellen voor één van deze woningen moet je minimum 2 kinderen hebben. Inwoners van Sint-Laureins hebben voorrang. Inschrijven kan via de website van de Volkshaard of je kan langs gaan naar het OCMW van Sint-Laureins waar je ze graag helpen om het inschrijvingsformulier in te vullen. De huurprijs is op basis van inkomen.

Meer info bij de sociale dienst: Rommelsweg 12 in Sint-Laureins of telefonisch op het nummer 09 218 72 40 of op de website van De Volkshaard  www.volkshaard.be/huren/kandidaat-huurder

Terug naar alle nieuws