Energiezuinig bouwen en verbouwen


Ben je van plan je woning te renoveren of heb je nieuwbouw plannen, informeer je dan goed vooraf op welke manier je dit energiezuinig kan doen en welke premies je hiervoor kan ontvangen.

Renovatiebonus?

Op de website www.benoveren.fluvius.be vind je een overzicht van de premies wanneer je een dak, vloer of muur isoleert. Ook kan je premies bekomen bij de plaatsing van hoogrendementsbeglazing en bij de plaatsing van een warmtepomp.  Doe je minstens 3 investeringen in één klap dan ontvang je een extra renovatiebonus van 1250 euro, doe je 4 investeringen dan ontvang je nog meer! Er is dus geen reden meer om je energetische renovaties uit te stellen!

Woonwijzer Meetjesland helpt je graag!

Raak je niet wegwijs uit al deze premies of weet je niet goed hoe er aan te beginnen dan helpt de Woonwijzer Meetjesland je graag verder. Elke woensdag van 14.00 – 16.00 is er een woonadviseur aanwezig in het gemeentehuis van Sint-Laureins (Dorpsstraat 91, 1ste verdieping). Hij zal je helpen met premies, de fiscale voordelen en energiebesparende investeringen. Je kan bij Woonwijzer ook een afspraak maken op het nummer 09 378 61 70 of neem voor meer info een kijkje op www.woonwijzermeetjesland.be!

Woonwijzer Meetjesland trekt er tijdens de zomer even de stekker uit en sluit de deuren van maandag 15 juli tot en met vrijdag 26 juli. Dit betekent dat er voor de inwoners dan ook geen zitmomenten zijn in Sint-Laureins op woensdag 17 en 24 juli

Professioneel adviseur nodig?

Wie wil verbouwen en ter plaatse renovatieadvies wenst te krijgen van een professioneel adviseur, kan zich hiervoor inschrijven via www.bouwwijs.be/renovatieadvies of telefonisch op het nummer van het Steunpunt duurzaam wonen en bouwen: 09 267 78 07.

Het renovatieadvies aan huis duurt ongeveer 1,5 u en is voor de bouwheer volledig gratis! Dit komt omdat de gemeente een overeenkomst met het Steunpunt heeft afgesloten. De gemeente en het Steunpunt nemen hiervoor de volledige kost (€ 280) op zich.

Geen reden dus om je renovaties uit te stellen: kies voor een goed advies en ontvang de premies waar je recht op hebt!

Terug naar alle nieuws