aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Werken in Sint-Laureins


De dorpskernverniewing in Sint-Laureins is van start gegaan maar ook in Sint-Margriete worden werken uitgevoerd door Generale Vrije Polders en binnenkort starten er werken tussen Eeklo en Bentille door Agentschap Wegen en Verkeer.

De gemeente Sint-Laureins probeert u over de werken en de bijhorende hinder zo goed mogelijk te informeren.

Voor een overzicht van alle hinder in uw streek, kunt u ook steeds terecht op Geopunt Vlaanderen. De hinder wordt daar voor u in kaart gebracht:

Werken in Bentille

Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt toplaag van de N434

Om de asfalteringswerken zo veilig mogelijk uit te voeren, zal de volledige weg (Moerstraat, Hoogte, Lege Moerstraat tussen de Waaistraat en Sint-Jansstraat) vanaf Eeklo tot net voor het centrum van Bentille volledig afgesloten zijn in beide richtingen, tijdens de week van 20/05 tot 29/05. Ruim 3,5 km wegdek wordt vervangen om het wegcomfort te verbeteren.

Houd er rekening mee dat asfalteringswerken weersgevoelig zijn. De planning is onder voorbehoud van goede weersomstandigheden en kan nog wijzigen.

De inwoners langs het traject ontvangen tegen 17 mei een brief met daarop meer uitleg over de hinder. Ook de inwoners van de Eerstestraat, Kruiskenstraat, Goochelaarstraat en Brouwersweg worden geïnformeerd.

Let op: Wegens vertraging bij de aannemer Hardo (elektriciteitswerken in opdracht van Fluvius voor de dorpskernvernieuwing Sint-Laureins) zullen de werken aan het kruispunt Eerstestraat en Celiekerkweg pas op 21 mei starten en niet zoals gepland op 13 mei. Dit heeft als gevolg dat de Eerstestraat volgende week langs beide kanten afgesloten is. De gemeente Sint-Laureins heeft geprobeerd tussen te komen om de hinder te beperken maar deze werken kunnen niet uitgesteld worden omdat dit invloed heeft op de hoofdwerken door aannemer Aclagro. Inwoners zullen vanaf 21 mei voor vermoedelijk 1 week via de Kruiskenstraat richting de Leemweg moeten rijden om zo naar Sint-Laureins of Eeklo te rijden.

Met de fiets?

Fietsers kunnen langs de werfzone blijven rijden op het gescheiden dubbelrichtingsfietspad.

Kom je met de auto?

De omleiding Bentille/Eeklo zal via Kaprijke verlopen. Inwoners van Sint-Laureins volgen best de omleiding via Balgerhoeke.

werken
Klik om te vergroten

Kom je met de bus?

Volg de informatie op de website van De Lijn

Dorpskernvernieuwing Sint-Laureins

De dorpskernvernieuwing in Sint-Laureins verloopt in verschillende fases en met verschillende aannemers

Door de dorpskernvernieuwing ondervindt u hinder in de Leemweg en Dorpsstraat. Klik hier voor meer informatie over de verschillende fases.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Aquafin en ontvang alle nodige informatie over de rioleringswerken in Sint-Laureins (Dorpsvernieuwing).

Kom je met de auto?

De bereikbaarheid van de handelszaken en gemeentelijke diensten is moeilijk wegens de wegenwerken in het centrum van Sint-Laureins. Parkeren doe je het best aan de sporthal van Sint-Laureins. Van daaruit zijn de verschillende handelszaken, het gemeentehuis, het OCMW en het Huis van de Vrije Tijd op korte afstand te voet bereikbaar.

Respecteer de wegomleidingen want er worden politiecontroles uitgevoerd.

Kom je met de bus?

Wegens de werken in de Leemweg en Sint-Janspolderdijk worden verschillende bushaltes 'Sint-Margriete', 'Sint-Margrietestraat','Ter Kreken', 'Langeweg', 'Groeneweg', 'Comercaatsweg', 'Vlamingstraat', 'Dorp', 'Rommelsweg', 'Vaakweg', 'Celiekerkweg' van Lijn 62 niet bediend tot het einde van de werken.

De Lijn heeft tijdelijke haltes geplaatst in volgende straten:

  • De Leemweg/Eestestraat (enkel richting Sint-Margriete)
  • Sint-Margrietestraat/Sint-Janspolderdijk (beide richtingen)
  • Goochelaarstraat/Dorpsstraat (beide richtingen)

Bekijk hier (pdf) (image/jpeg, 1.5 MB) het plannetje van de omleiding die de lijnbus volgt:

Volg de informatie op de website van De Lijn.

Werken in Sint-Margriete

Generale Vrije Polders voorziet een ecologische verbinding

Er wordt een ecologische verbinding voorzien tussen de Boerekreek en de Roeselarekreek te Sint-Margriete. Deze dwarst de gewestweg richting Sint-Margriete, ter hoogte van het Hooghuys. De werken duren tot ten laatste 17mei.

Kom je met de auto?

Het verkeer van en naar Sint-Margriete wordt omgeleid via de Hontseindestraat en Kloostersestal. Mensen van Waterland-Oudeman en Sint-Jan-in-Eremo rijden het best via Bentille.

Kom je met de bus?

Volg de informatie op de website van De Lijn

Terug naar alle nieuws