aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Heb je schade geleden naar aanleiding van de storm van 10 maart 2019? Meld dit bij de gemeente !


Het gemeentebestuur van Sint-Laureins wil een aanvraag indienen bij de Vlaamse overheid om de storm van 10 maart 2019 te laten erkennen als ramp. Daarvoor hebben we uw hulp nodig.

Heeft u schade geleden? Meld dit bij de gemeente! We registreren de schadevaststellingen en bezorgen ze aan de Vlaamse overheid. Op basis daarvan zal de Vlaamse regering bepalen of zij het stormweer erkent als algemene ramp.

Vul het formulier voor schadevaststelling in  vóór 14 april 2019 en bezorg het ons via schade@sint-laureins.be, of naar: dienst secretariaat, Dorpsstraat 91, 9980 Sint-Laureins.

Na publicatie van de erkenning in het Belgisch Staatsblad kunnen schadelijders hun aanvraag tot schadevergoeding persoonlijk indienen bij het Vlaams Rampenfonds. Pas na de verschijning in het Belgisch Staatsblad is er officieel sprake van een erkende ramp. U heeft vanaf dan 3 maanden de tijd om een aanvraag in te dienen bij de Vlaamse overheid (niet bij de gemeente!). Het Vlaams rampenfonds kan dan eventueel een vergoeding toekennen voor goederen die niet verzekerbaar zijn door een gewone brandpolis.

De erkenning kan u hier terug vinden: https://overheid.vlaanderen.be/erkende-rampen.

TIP: Verzamel zoveel mogelijk bewijsmateriaal om achteraf de schade aan te tonen (foto’s, interventieverslagen brandweer, facturen herstellingen, …). Spreek in eerste instantie uw verzekeringsmaatschappij aan.

Meer info?

https://overheid.vlaanderen.be/rampenfonds

https://overheid.vlaanderen.be/komt-mijn-schade-in-aanmerking

Het invulformulier kan je hier downloaden : Formulier schadevaststelling Sint-Laureins (docx, 20.2 kB).

Terug naar alle nieuws