aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Groepsaankoop stookolietanksanering loopt nog tot 31 juli 2019


Plan je de omschakeling van stookolie naar aardgas of een andere warmtebron? Of bent je al omgeschakeld, maar is uw stookolietank nog niet gesaneerd? Doe dan mee aan de groepsactie stookolietanksanering van Veneco en geniet van uitzonderlijke voorwaarden. De prijzen en meer info over deze groepsactie kan je nu al vinden op www.veneco.be/nl/dienstverlening-aan-gemeenten/groepsactie-stookolietanksanering. Je kan een persoonlijke offerte voor sanering aanvragen via veneco.tanksaneringen.be of via het telefoonnummer 0800/11124.

De groepsactie waar onze gemeente aan deelneemt loopt nog tot 31 juli 2019.

Waarom saneren?
De milieuwetgeving bepaalt dat elke tank die buiten gebruik wordt gesteld, geledigd, gereinigd en verwijderd of opgevuld moet worden door een erkend tanktechnicus. Oude stookolietanks bevatten vaak nog olieresten en kunnen roesten en doorlekken. Dit houdt een ernstig risico in voor bodem- en grondwatervervuiling. Een niet-gesaneerde tank houdt ook een financieel risico in want de eigenaar moet instaan voor de kosten van bodemsanering. Bovendien moet je bij verkoop van je woning met een attest kunnen bewijzen dat de tank correct werd gesaneerd. Meer info over de saneringsverplichting vind je op volgende website:

https://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/elektriciteit-aardgas-en-verwarming/een-stookolietank-buiten-gebruik-stellen

Terug naar alle nieuws