aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Acties ten voordele van Rikolto (Vredeseilanden)


Tijdens het weekend van 11, 12 en 13 januari worden tal van acties voor Rikolto georganiseerd (dat is de nieuwe naam van Vredeseilanden). Vrijwilligers verkopen dan talrijke gadgets. Met de slogan “eten roert de planeet” brengen ze de boodschap dat ons eten niet alleen de oorzaak is van heel wat grote problemen in de wereld, maar vooral ook de oplossing.

Wat en hoe we eten bepaalt onze toekomst. De impact van ons voedselsysteem op onze gezondheid, het klimaat en de economie is gigantisch. Boeren die niet meer van hun stiel kunnen leven, voedselschaarste en prijsschommelingen, ontbossing en waterschaarste… Het heeft allemaal te maken met wat er op ons bord ligt. Kan het anders? Ja! Als boeren werk kunnen maken van duurzame productie, als supermarkten mee zorgen voor eerlijker handel, als consumenten goede intenties ook in de winkel waarmaken, als scholen gezonde en duurzame voeding in de klas en in de refter brengen…

Op al die terreinen werkt Rikolto (Vredeseilanden) aan concrete oplossingen met boeren, bedrijfsleiders, wetenschappers en politici over de hele wereld, ook in België. Meer info op www.rikolto.be.

Terug naar alle nieuws