aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Huisartsenwachtpost Meetjesland opent op 4 januari boven spoedgevallendienst AZ Alma


Inwoners uit de regio Meetjesland (en ruime omgeving) die tijdens het weekend of op feestdagen ziek zijn, kunnen vanaf vrijdagavond 4 januari 2019 terecht in een huisartsenwachtpost. De VZW Huisartsenwachtpost Meetjesland opent dan de deuren in een gloednieuwe plek bovenop de spoedgevallendienst van het AZ Alma te Eeklo. 

De huisartsenwachtpost heeft een bereik van ruim 197.000 inwoners waar de inwoners van volgende steden en gemeenten (inclusief deelgemeenten) terecht kunnen: Aalter - Knesselare - Maldegem - Lievegem - Assenede - Eeklo - Evergem - Kaprijke - Sint-Laureins - Langerbrugge Eiland - Sint-Kruis-Winkel - Terdonk - Wachtebeke - Zelzate en Beernem.

Tot 6 huisarsten per shift

Overdag zijn er in de wachtpost altijd vier huisartsen aanwezig. Nog twee andere huisartsen rijden samen met een chauffeur uit voor huisbezoeken. Tijdens de nachtelijke uren is er één huisarts present in de wachtpost en één doet de huisbezoeken. Daarnaast is er één arts die inspringt waar nodig.

Huisbezoeken worden wel enkel gedaan in het wachtgebied en vooral voorbehouden voor patiënten in een verzorgingstehuis of een instelling, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.

1733

Een afspraak maken voor een bezoek aan de wachtpost is niet nodig. Tijdens het weekend is de wachtpost open vanaf vrijdagavond 19u tot maandagmorgen 8u. Op feestdagen is dat vanaf 19u voor de feestdag tot 8u de dag na de feestdag. Als u in het wachtgebied woont en een huisarts wenst, dan kunt u dit via het centrale telefoonnummer ‘1733’. Dit nummer voor niet-dringende medische hulp begeleid u naar de juiste hulpverlening.

https://www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be

Terug naar alle nieuws