aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Tweede Sentathon voor het goede doel op vrijdag 21 december 2018


Op vrijdagavond 21 december wordt iedereen verwacht om te sporten en te fuiven voor het goede doel in en om Sportterrein 't Sentrum aan 't Singelken in Sint-Laureins tijdens de tweede Sentathon. De vrijwilligers van FC Goalgetters Sint-Laureins hebben de handen in elkaar geslagen met dansschool Movimento en zo een nog een ruimer aanbod aan sport en beweging uitgewerkt : van 17 tot 19u kan je een wandeling van 8 km maken met tussenstop bij Fred's Café, de grote Sentathonrun vindt plaats tussen 18u en 21.30u waarbij iedereen, op een afgesloten parcours, zoveel rondjes kan lopen als hij wil. En er is ook Zumba, met sessies van telkens een half uur van 18u tot 21.30u.

Fuiven voor het goede doel

Wie wil nakaarten over zijn sportieve of dansprestaties, kan dat nog ruim tijdens de After Run Party in de kantine, met bekende DJ's als Magneto, Leesa, Dave Lambert en Merlo.

Auti-Voetbal

Na een zeer succesvolle eerste editie vorig jaar, met veel steun voor Amp Football Belgium (de nationale ploeg voor mensen met een amputatie), kozen de organisatoren dit jaar Auti-Voetbal Waasland uit de lijst van goede doelen tijdens de Warmste Week van Studio Brussel. Auti-Voetbal Waasland is een voetbalclub voor spelers van 6 tot en met 21 jaar met een autisme spectrum stoornis, ADHD of andere aanverwante stoornissen. De club vindt het belangrijk om op een recreatieve manier bij te dragen tot de algemene ontwikkeling van deze kinderen. De club uit het Waasland wil ook graag een netwerk uitbouwen van dergelijke clubs in Vlaanderen om onderling meer matchen te kunnen spelen en misschien ooit een eigen competitie te kunnen organiseren. Daarnaast hoopt ze dat de Vlaamse overheid Auti-Voetbal als A-voetbal (A-sport) erkent.

Hoe deelnemen en steunen?

Deelnemerskaarten, die toegang geven tot walk, run en zumba, maar ook tot de After Run Party, kosten 5 euro (tot en met 15 jaar) of 10 euro (volwassenen). Voor de deelnemers is er ook een leuk gadget, een dorstlesser en een goodie bag voor de kinderen (zolang de voorraad strekt). Douches en kleedkamers zijn na het sporten beschikbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar in de kantine van FC Goalgetters of via overschrijving (naam +deelname Sentathon) op rekeningnummer BE 03 3770 7011 6384. Inschrijven kan ook via Sentathon@gmail.com met vermelding voor welke sport je inschrijft.

In de aanloop naar de Sentathon kun je ook al steunen door deel te nemen aan de hotdogverkoop of de pronostieken tijdens de wedstrijden van FC Goalgetters. Auti-Voetbal Waasland komt ook een demowedstrijd spelen net voor de derby van FC Goalgetters tegen FC Kleit op 9 december.

De integrale opbrengst van al deze activiteiten gaat naar het goede doel.

sentathon

Terug naar alle nieuws